7 причини за дискомфорт в дома

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/8066981 www.24chasa.bg
Снимки pixabay


Понякога без видима причина чувстваме дискомфорт вкъщи и с дни не успяваме да се заредим позитивно нито физически, нито емоционално. Ето 7 възможни причини.
* Неподходяща температура. Може да е прекалено топло или пък обратното. Ако често се потите или ви побиват тръпки и нямате здравословен проблем, обърнете внимание на градусите. И ако се налага, променете настройките на съответния уред.

* Липса на свеж въздух. Различните аромати влияят различно на хората. Някои се чувстват зле от миризмата на определени храни, други от аерозоли, трети от бои и химикали. Затова най-сигурната мярка е честото проветряване.
* Прекалена претрупаност. Освободете се от всички малки предмети, които с години сте събирали по рафтовете, и които даже сте забравили. Просторът е важен както за субективното усещане за повече място, така и за възможността въздухът да се вижи по-свободно.
* Хаосът със сигурност е неприятен, но от друга страна ако имате малко дете, поддържането на идеален ред е трудна задача. И все пак може да направите някои неща, например да привикнете да прибирате в папки, които пък да имат свое място, всички документи и сметки. Изхвърлете старите списания, приберете в кутии обувките, на които не им е сезонът. Пак кутии биха могли да свършат работа при възпитаването на навик у детето да си прибира играчките.

* Положението на леглото не е за пренебрегване. Ако помещението позволява, не го поставяйте така, че краката да сочат вратата или пък главата да е до прозорец.
* Преценете дали домът не е мрачен, и ако решите, че е така, добавете осветление или пренаредете наличното.
* Цветовете са изключително важни за общото възприемане на пространството. Ако сте разколебани какво се налага да промените, посъветвайте се с дизайнер. Имайте предвид, че изборът на натурални и успокояващи тонове ще гарантира комфорт, макар да е въпрос на вкус. Но все пак трябва да се съобразите с изложението на помещението, предназначението му, площта, даденостите.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Защитникът на "Славия" Христо Попадийн спретна страхотна изненада на гаддебто си Евелин Бошнакова. Поводът бе нейният рожден ден. Днес моделката навършва 25 години, а любимият й се постара да й осатви незабравим спомен. Тя бе посрещната в дневната от куп розови и бели, на сърца и т.н. балони. Имаше надпис и специална торта с нейния лик

Най-добрият белгийски тенисист Давид Гофен ще влезе в клуба на женените. Той ще вдигне сватба с любимата си Стефани Тучито през септември месец. Те щесе врекат един на друг в граждански брак и ще заживеят като семейство. "Карантината беше последното изпитание за нашата връзка и за обща радост мина добре - сподели Гофен

Звездата на "Ювентус" Кристиано Роналдо намира начин да разнообразява ежедневието си, докато се готви за подновяването на Серия "А". Преди няколко дни той поигра със семейството в басейна. Сега измисли ново забавление - каране на колела извън Торино. Той, половинката му Джорджина и големият му син Кристиано-джуниър яхнаха маркови велосипеди