Още ли мечтаеш за идеален дом

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/8121309 www.24chasa.bg

Дом, в който да се чувстваме уютно и комфортно, да има хармонична и здравословна среда, и не на последно място разходите за неговата поддръжка да са минимални. Представяме сферични дървени къщи на Сферата 123.

ЗАЩО СФЕРИЧНИ?

Защото това е естествена природна форма, която е благодатна за естествения поток на животворящата енергия Ци, която обича да криволичи плавно, за разлика от стремителната разрушителна Ша, която се движи по права линия. Тялото на човека е пример за това – няма прав ъгъл нито в органите, нито в клетките на тялото.

Сферичните къщи предлагат хармонична естествена среда, в тях е удобно като в майчина утроба. Още на входа човек се чувства спокоен и умиротворен. Липсата на остри ъгли създава благоприятна среда. Вътрешната енергия на куполните къщи е уникална, тъй като всички основни жизнени потоци се разпределят по балансиран начин. Нашето същество подсъзнателно се стреми именно към такъв баланс. Хората, който живеят в подобен интериор, стават по-естествени и хармонични. Още за ролята на формата

В пропорцията на куполните къщи Сферата 123 е заложен принцип на златното сечение: отношението на диаметъра към височината на купола е точно 1,618 или съотношение 62% към 38%.

Златното сечение, известно още като божествена пропорция, изразява отношение на части от едно цяло, при което по-голямата част се отнася към по-малката така, както цялото към по-голямата. В природата златното сечение се намира във всяко едно явление и творение: океанската вълна, дърветата, листата, цветята, хората и затова подсъзнателно бива възприемано като красиво. Красота е синоним на хармония и поначало всичко в природата се намира в идеален баланс. Домът, създаден съгласно златната пропорция, хармонизира обкръжаващата природа и човека. Хармонично построеното пространство по естествен начин предизвиква положителни емоции на радост, възторг и любов. Живеейки в куполен дом, построен въз основата на златното сечение, човек усеща вътрешен баланс във всичките сфери на живота си. 

Къщата е жива същност, тя е част от космоса и резонира с него. формите, цветовете, материалите - всички средства, които архитектът ползва, са живи посредници, символи в азбуката на разумните същества. Свързващо звено между Единия и човека, къщата провежда енергиите на Божественото. Домът крепи и закриля човека, той е второ тяло за него.“ (Петър Дънов)

ЗАЩО ЖИВОТ В КУПОЛНИТЕ КЪЩИ Е ЗДРАВОСЛОВНО РЕШЕНИЕ?

Железобетонната плоча на обикновената къща с множеството си метални мрежи и арматури представлява стена за земното магнитно поле и го смущава. Дървената конструкция на куполната къща на Сферата 123 е с много по-малко тегло от обикновена такава и възможно е да бъде изпълнена върху лек ивичен фундамент, без метална решетка в основата на къщата. По този начин осигуряваме наличие на здравословното за човека естествено магнитно поле. Защо е толкова важно? Знаем също, че човешкото тяло е заобиколено от електромагнитна обвивка – аура и се намира в хармонична връзка със Земното магнитно поле, което оказва изключително влияние на отделните органи, тъкани, клетки и целия организъм. Основата на всички телесни функции са електромагнитните процеси. Всички химични процеси в органите и тъканите могат да бъдат обяснени в крайна сметка от взаимодействието на атомните ядра и електроните, дори човешката нервна система е електромагнитна верига. Още за това как земното магнитно поле влияе върху човешкото здраве

ДРУГИ УНИКАЛНИ ПРЕДИМСТВА НА КУПОЛНИТЕ КЪЩИ НА СФЕРАТА 123

Най-добре е материалът да е дърво - най-добрият проводник на природните електричество и магнетизъм“ (Петър Дънов)

Конструкцията и облицовките на куполните къщи Сферата 123 са изцяло от дърво. Порестата структура на дървесината им придава добри топлоизолационни свойства. Освен това дървото подобрява вътрешния микроклимат по отношение на влажност и шумоизолиране и придава на помещенията несравними с нищо друго уют и топлина. Други важни предимства на дървената къща са:

- Липса на мокри процеси след нулев цикъл дървената къща няма остатъчна влажност, вътре е сухо и приятно от самото начало.

- Дървената конструкция на куполна къща е 5/10 пъти по-лека от стомано-бетонова конструкция на конвенционална сграда и позволява много по-икономично фундиране.

- ЕКОЛОГИЧНИ МАТЕРИАЛИ: Импрегнация без токсични материали, Натурални масла и вакси за обработка на дървени повърхности, Нулево съдържание на формалдехиди,феноли, изкуствени акрили и пигменти, Биотехнология използвана в изолациите и OSB

Покривът с дървени керемиди е една от уникалните черти на куполните къщи на Сферата 123, които ги отличават от другите куполни къщи на пазара. Сама по себе си, куполната къща е оригинална постройка, но облицовката ѝ с дървени керемиди допринася за общия красив и изтънчен вид. 

Основните предимства на облицовката с керемиди от сибирската лиственица са:

- Отлични показатели на звуко и топло изолация

- Предотвратява образуването на конденз и статично електричество

- Незначително отстъпва на дъба по твърдост, но го превъзхожда по якостта си, която е 96MPa срещу 94MPa на дъба. Благодарение на особения състав на смолата й, лиственицата с времето увеличава якостта си.

- Естествено устойчива е на гниене, благодарение на сепциалното природно вещество камед. Установено е, че запечатаната със смола дървесина не пропуска въздух и вода през фугите.

- Екологично чиста. Без използване на химикали керемиди от лиственица издържат два пъти по-дълго в сравнение с друга дървесина.

Още едно уникално предимство на куполните къщи на Сферата 123 – конструкция от дъговидни дървени слоесто-слепени греди

- Тази конструкция се явява самоносеща и няма необходимост от поддържащи носещи елементи (греди, колони), което позволява голяма свобода в дизайна на пространството

- Тя е надежна и се отличава с изключителна сейзмична устойчивост поради това, че конструктивното натоварване се разпределя равномерно, което е важно за земетръсни райони като България.

- Позволяват строителство върху най-разнообразни почва и релеф, в труднодостъпни места и в кратки срокове.

Този тип конструкция е изключително солидна и сигурна, без аналог на пазара.

ВИСОКА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ.

Сферичната форма притежава съотношението на най-голям обем към най-малка ограждаща повърхност, което в комбинация с изцяло дървена конструкция и отлична изолация обуславя минимални топлинни загуби. При куполната форма за отопление на къщата са необходими с 30-40% по-малко от ресурсите нужни за къща с квадратна, правоъгълна или друга форма.

- Освен това в сферичната къща няма студени ъгли, които в голяма степен водят до загубите на топлина.

- Сферичната й форма притежава много добри аеродинамични характеристики, което заедно са устойчивост на конструкцията гарантира сигурност при натоварване от вятър и сняг. Топлинната загуба на сградата е пряко пропорционална на нейното аеродинамично съпротивление. Поради аеродинамичния ефект на дизайна, вятърът се огъва около купола с по-малко съпротивление.

- Сферичната форма способства постоянна циркулация на въздухa в купола и по-топъл въздух не се събира в горната част на купола

- При дървени куполни къщи носещата конструкция е от дърво, което само по себе си е отличен изолатор. Това води до липса термо-мостове и невъзможността да се образува конденз и мухъл вътре в къщата. Дървени куполни къщи са с отлични изолационни качества.

Проучване на енергийната ефективност и ик. рентабилност на куполна къща с диаметър 10м https://www.sferata123.com/kypolni-ky6ti/#tehnologia

По този начин куполната къща има оптимални енергийни характеристики и в съвокупност със съвременните материали и технологии, цената на отоплението (и климатизиране) е с 70-90% по-малка. Това прави дървени куполни къщи на Сферата 123 идеална база за устойчив начин на живот. 

За повече информация: mail@sferata123.com и Телефон: +359 899 966 986

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Короновирусът стряска Мира Добрева. Водещата с нетъпрение чака паниката около заразата да отшуми. Заради страха си от вируса, телевизионерката не пътува из страната. Мира пише книга за живота на столетниците у нас. Всяка свободна минута, тя търси вековници, но опасността от емипедия я спира. "Айде да се маха вече тоя коронавирус

Съдя Атанас Семов е явно доста обичан човек, видяха папараците на "България Днес". Юристът се разходи по една от централните софийски улици, но почти на всяка крачка бе спиран от познати, които да го поздравят. Това по никакъв начин не го притесни, а точно обратното. Толкова подобри настроението му, че Семов реши сам да се почерпи с едни от

Половинката на звездата на "Реал" (Мадрид) Иско Аларкон - Сара Саламо, се оказа доста разностранна личност. Тя изненада всички с последната новина около себе си. Футболната половинка е готова с написването на своя първи роман. Нещо повече - той вече е отпечатан и в най-скоро време ще бъде пуснат в продажба