Още ли мечтаеш за идеален дом

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/8121309 www.24chasa.bg

Дом, в който да се чувстваме уютно и комфортно, да има хармонична и здравословна среда, и не на последно място разходите за неговата поддръжка да са минимални. Представяме сферични дървени къщи на Сферата 123.

ЗАЩО СФЕРИЧНИ?

Защото това е естествена природна форма, която е благодатна за естествения поток на животворящата енергия Ци, която обича да криволичи плавно, за разлика от стремителната разрушителна Ша, която се движи по права линия. Тялото на човека е пример за това – няма прав ъгъл нито в органите, нито в клетките на тялото.

Сферичните къщи предлагат хармонична естествена среда, в тях е удобно като в майчина утроба. Още на входа човек се чувства спокоен и умиротворен. Липсата на остри ъгли създава благоприятна среда. Вътрешната енергия на куполните къщи е уникална, тъй като всички основни жизнени потоци се разпределят по балансиран начин. Нашето същество подсъзнателно се стреми именно към такъв баланс. Хората, който живеят в подобен интериор, стават по-естествени и хармонични. Още за ролята на формата

В пропорцията на куполните къщи Сферата 123 е заложен принцип на златното сечение: отношението на диаметъра към височината на купола е точно 1,618 или съотношение 62% към 38%.

Златното сечение, известно още като божествена пропорция, изразява отношение на части от едно цяло, при което по-голямата част се отнася към по-малката така, както цялото към по-голямата. В природата златното сечение се намира във всяко едно явление и творение: океанската вълна, дърветата, листата, цветята, хората и затова подсъзнателно бива възприемано като красиво. Красота е синоним на хармония и поначало всичко в природата се намира в идеален баланс. Домът, създаден съгласно златната пропорция, хармонизира обкръжаващата природа и човека. Хармонично построеното пространство по естествен начин предизвиква положителни емоции на радост, възторг и любов. Живеейки в куполен дом, построен въз основата на златното сечение, човек усеща вътрешен баланс във всичките сфери на живота си. 

Къщата е жива същност, тя е част от космоса и резонира с него. формите, цветовете, материалите - всички средства, които архитектът ползва, са живи посредници, символи в азбуката на разумните същества. Свързващо звено между Единия и човека, къщата провежда енергиите на Божественото. Домът крепи и закриля човека, той е второ тяло за него.“ (Петър Дънов)

ЗАЩО ЖИВОТ В КУПОЛНИТЕ КЪЩИ Е ЗДРАВОСЛОВНО РЕШЕНИЕ?

Железобетонната плоча на обикновената къща с множеството си метални мрежи и арматури представлява стена за земното магнитно поле и го смущава. Дървената конструкция на куполната къща на Сферата 123 е с много по-малко тегло от обикновена такава и възможно е да бъде изпълнена върху лек ивичен фундамент, без метална решетка в основата на къщата. По този начин осигуряваме наличие на здравословното за човека естествено магнитно поле. Защо е толкова важно? Знаем също, че човешкото тяло е заобиколено от електромагнитна обвивка – аура и се намира в хармонична връзка със Земното магнитно поле, което оказва изключително влияние на отделните органи, тъкани, клетки и целия организъм. Основата на всички телесни функции са електромагнитните процеси. Всички химични процеси в органите и тъканите могат да бъдат обяснени в крайна сметка от взаимодействието на атомните ядра и електроните, дори човешката нервна система е електромагнитна верига. Още за това как земното магнитно поле влияе върху човешкото здраве

ДРУГИ УНИКАЛНИ ПРЕДИМСТВА НА КУПОЛНИТЕ КЪЩИ НА СФЕРАТА 123

Най-добре е материалът да е дърво - най-добрият проводник на природните електричество и магнетизъм“ (Петър Дънов)

Конструкцията и облицовките на куполните къщи Сферата 123 са изцяло от дърво. Порестата структура на дървесината им придава добри топлоизолационни свойства. Освен това дървото подобрява вътрешния микроклимат по отношение на влажност и шумоизолиране и придава на помещенията несравними с нищо друго уют и топлина. Други важни предимства на дървената къща са:

- Липса на мокри процеси след нулев цикъл дървената къща няма остатъчна влажност, вътре е сухо и приятно от самото начало.

- Дървената конструкция на куполна къща е 5/10 пъти по-лека от стомано-бетонова конструкция на конвенционална сграда и позволява много по-икономично фундиране.

- ЕКОЛОГИЧНИ МАТЕРИАЛИ: Импрегнация без токсични материали, Натурални масла и вакси за обработка на дървени повърхности, Нулево съдържание на формалдехиди,феноли, изкуствени акрили и пигменти, Биотехнология използвана в изолациите и OSB

Покривът с дървени керемиди е една от уникалните черти на куполните къщи на Сферата 123, които ги отличават от другите куполни къщи на пазара. Сама по себе си, куполната къща е оригинална постройка, но облицовката ѝ с дървени керемиди допринася за общия красив и изтънчен вид. 

Основните предимства на облицовката с керемиди от сибирската лиственица са:

- Отлични показатели на звуко и топло изолация

- Предотвратява образуването на конденз и статично електричество

- Незначително отстъпва на дъба по твърдост, но го превъзхожда по якостта си, която е 96MPa срещу 94MPa на дъба. Благодарение на особения състав на смолата й, лиственицата с времето увеличава якостта си.

- Естествено устойчива е на гниене, благодарение на сепциалното природно вещество камед. Установено е, че запечатаната със смола дървесина не пропуска въздух и вода през фугите.

- Екологично чиста. Без използване на химикали керемиди от лиственица издържат два пъти по-дълго в сравнение с друга дървесина.

Още едно уникално предимство на куполните къщи на Сферата 123 – конструкция от дъговидни дървени слоесто-слепени греди

- Тази конструкция се явява самоносеща и няма необходимост от поддържащи носещи елементи (греди, колони), което позволява голяма свобода в дизайна на пространството

- Тя е надежна и се отличава с изключителна сейзмична устойчивост поради това, че конструктивното натоварване се разпределя равномерно, което е важно за земетръсни райони като България.

- Позволяват строителство върху най-разнообразни почва и релеф, в труднодостъпни места и в кратки срокове.

Този тип конструкция е изключително солидна и сигурна, без аналог на пазара.

ВИСОКА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ.

Сферичната форма притежава съотношението на най-голям обем към най-малка ограждаща повърхност, което в комбинация с изцяло дървена конструкция и отлична изолация обуславя минимални топлинни загуби. При куполната форма за отопление на къщата са необходими с 30-40% по-малко от ресурсите нужни за къща с квадратна, правоъгълна или друга форма.

- Освен това в сферичната къща няма студени ъгли, които в голяма степен водят до загубите на топлина.

- Сферичната й форма притежава много добри аеродинамични характеристики, което заедно са устойчивост на конструкцията гарантира сигурност при натоварване от вятър и сняг. Топлинната загуба на сградата е пряко пропорционална на нейното аеродинамично съпротивление. Поради аеродинамичния ефект на дизайна, вятърът се огъва около купола с по-малко съпротивление.

- Сферичната форма способства постоянна циркулация на въздухa в купола и по-топъл въздух не се събира в горната част на купола

- При дървени куполни къщи носещата конструкция е от дърво, което само по себе си е отличен изолатор. Това води до липса термо-мостове и невъзможността да се образува конденз и мухъл вътре в къщата. Дървени куполни къщи са с отлични изолационни качества.

Проучване на енергийната ефективност и ик. рентабилност на куполна къща с диаметър 10м https://www.sferata123.com/kypolni-ky6ti/#tehnologia

По този начин куполната къща има оптимални енергийни характеристики и в съвокупност със съвременните материали и технологии, цената на отоплението (и климатизиране) е с 70-90% по-малка. Това прави дървени куполни къщи на Сферата 123 идеална база за устойчив начин на живот. 

За повече информация: mail@sferata123.com и Телефон: +359 899 966 986

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро

Пред Темида са изправени да отговарят трите най-големи банди за телефонни измами, разбити през 2019 г.! На подсъдимата скамейка вече се пържат тарторите на ало мафията - Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица, Димитър Серафимов-Келеша от Левски и Христо Атанасов-Пожарникаря от Ветово, както и аверите им, научи "България Днес"

Изложен е в музея в Ардино, после пътува за Турция Борислав РАДОСЛАВОВ Доган нарисува първия портрет на Наим Сюлейманоглу след неговата кончина. Рисунката с лика на олимпийския шампион по вдигане на тежести е изложен в общинския музей в Ардино. В родопското градче той ще остане до края на септември