Ето кои цветя са най-подходящи за кухнята

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/8128450 www.24chasa.bg

Има богат избор, когато решим за си вземем стайно цвете. Но е добре предварително да помислим каква ще е ползата от тях. 

1. Ако в стаята се пуши, поставете кливия. Растението поглъща цигарения дим и в същото време се нуждае от периодично изнасяне навън. Именно това му помага да поема пълноценно вредните вещества. 

2. В кухнята, където въздухът се нуждае в най-голяма степен от очистване от парите при готвене, най-подходящ е хлорофитумът. Той  поглъща газовете, като отделя голямо количество кислород. Подобни свойства притежават и спатифилумът, монстерата и еуфорбията.

3. За спалнята са подходящи цветя, които нямат силен и натрапчив аромат. Тук не бива да се поставят лилиуми например, защото ще окажат вредно влияние не само на съня, но и на здравето ви. Тъй като по време на сън организмът се нуждае от по-големи количества кислород, можете да поставите в стаята фикус. Неговите големи, широки листа са истинска фабрика за кислород.

4. Няколко саксии с орхидеи, които не изискват специални грижи, а цъфтят в продължение на няколко месеца, могат да украсят всяко кътче на дома. Ако жилището е достатъчно голямо, може да си помислите и за някоя по-голяма саксия с монстера, хибискус, палма или кипарис.