20 км дърво обгърна сграда

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/8134509 www.24chasa.bg
Снимки dezeen

Обществената сграда The Exchange в района Дарлинг Харбър на Сидни бе открита преди дни и вече е забележителност. Заради необичайната си фасада, която е направена от 20 километра дървена лента. Автор на проекта е японският архитект Кенго Кума, за който работата с дърво е запазена марка.

Зданието е на 6 етажа и според автора, за който това е първи проект в Австралия, външният вид комбинира енергията на природата с архитектурата. Кума е измислил дизайна, след като е проучил добре историята и тенденциите в района. А той в момента се развива динамично от гледна точка на бизнеса. Затова спираловидната структура от дърво внушава движение и свобода, и не на последно място контрастира на околните сгради с твърда геометрия.

20 км дърво обгърна сграда

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро

Пред Темида са изправени да отговарят трите най-големи банди за телефонни измами, разбити през 2019 г.! На подсъдимата скамейка вече се пържат тарторите на ало мафията - Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица, Димитър Серафимов-Келеша от Левски и Христо Атанасов-Пожарникаря от Ветово, както и аверите им, научи "България Днес"

Изложен е в музея в Ардино, после пътува за Турция Борислав РАДОСЛАВОВ Доган нарисува първия портрет на Наим Сюлейманоглу след неговата кончина. Рисунката с лика на олимпийския шампион по вдигане на тежести е изложен в общинския музей в Ардино. В родопското градче той ще остане до края на септември