Спряха строителството на супер небостъргач в Ню Йорк

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/8147481 www.24chasa.bg
Снимки Madison Equities

Спрян е строежът на небостъргача 45 Broad Street в центъра на Манхатън, считан за супер сграда заради височината и дизайна си. Проектът е на местната архитектурна фирма CetraRuddy.
Сега предприемачът - компанията Madison Equities, обяви, че временно спира работа заради "промяна в краткосрочните услови на пазара на недвижими имоти в Долен Манхатън". Строежът започна през 2017-а, а дата за подновяването му засега не се съобщава.

Първоначално бе планирано сградата да се извиси на 340 метра, но неотдавна стана ясно, че височината ще бъде намалена с 24 метра. Промяната е свързана с правилата на Федералната авиационна администрация, което налага ново разглеждане на документацията и получаване на ново разрешително за строеж. От процеса на изграждането вече се е оттеглила инженерната компания Pizzarotti.
Дизайнът на 45 Broad Street се смята за уникален заради тънките бронзови линии по стъклените фасади, създаващи усещането за ар деко, и значително отличаващи небостъргача от околните сгради.
Новината за спирането на строежа идва на фона на информациите, че през 2019 година в Манхатън са спаднали продажбите на луксозни имоти.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро

Пред Темида са изправени да отговарят трите най-големи банди за телефонни измами, разбити през 2019 г.! На подсъдимата скамейка вече се пържат тарторите на ало мафията - Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица, Димитър Серафимов-Келеша от Левски и Христо Атанасов-Пожарникаря от Ветово, както и аверите им, научи "България Днес"

Изложен е в музея в Ардино, после пътува за Турция Борислав РАДОСЛАВОВ Доган нарисува първия портрет на Наим Сюлейманоглу след неговата кончина. Рисунката с лика на олимпийския шампион по вдигане на тежести е изложен в общинския музей в Ардино. В родопското градче той ще остане до края на септември