6 съвета за по-дълъг живот на дрехите

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/8148684 www.24chasa.bg
Снимки pixabay.com

Идеалният вид на дрехите се дължи освен на качеството им, също на добрата поддръжка. Ето 7 съвета за това как тъканите да се запазят по-добре в оригиналния им вид.
* Не оставяйте дълго време в пералнята изпраните дрехи, защото със сигурност структурата им ще се деформира и ще се образуват излишни гънки.
* Тръснете дрехите, след като ги извадите от пералнята, а после внимателно фиксирайте гънките и ръбовете, преди да оставите за сушене. Така може да избегнете нуждата от гладене след изсъхването.

* Дръжте дрехите от леки тъкани или такива със сложен дизайн на закачалки и се стремете да не ги натъпквате плътно едни в други в гардероба.
* Не сгъвайте сутиените чашка в чашка. Това води до деформация и съкращава живота. Подреждайте ги така, както правят в магазините за бельо.
* Не сгъвайте чорапите на топка, защото това разтяга ластиците. Прибирайте ги прегънати на две части.
* Внимавайте как сгъвате дрехите, които ще наредите на рафтове. Съобразете се с това каква е материята и къде би могъл да се получи грозен ръб.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро

Пред Темида са изправени да отговарят трите най-големи банди за телефонни измами, разбити през 2019 г.! На подсъдимата скамейка вече се пържат тарторите на ало мафията - Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица, Димитър Серафимов-Келеша от Левски и Христо Атанасов-Пожарникаря от Ветово, както и аверите им, научи "България Днес"

Изложен е в музея в Ардино, после пътува за Турция Борислав РАДОСЛАВОВ Доган нарисува първия портрет на Наим Сюлейманоглу след неговата кончина. Рисунката с лика на олимпийския шампион по вдигане на тежести е изложен в общинския музей в Ардино. В родопското градче той ще остане до края на септември