3D принтер печата къщи за квартал за бедни (ВИДЕО)

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/8151760 www.24chasa.bg
Снимка mexiconewsdaiy

В мексиканския град Накахука скоро ще се появи малък квартал от 50 къщи, в които ще живеят бедни семейства, чиито месечен доход е под 70 долара (1500 песос).
Къщичките с площ от 50 кв. метра и 2,7 метра височина се изграждат от голям 3D принтер, наречен Vulcan II, и разработен през 2017 година.

Първите две къщи вече са готови, всички останали ще са абсолютно същите на вид, като се отличават със заоблените си ъгли. Този дизайн, комбиниран с подходящата вентилация, гарантира добрата цилкулация на въздуха в района, характерен с високите си температури.
Постройките са изработват от циментова смес, в която няма никаква пластмаса. Бъдещите обитатели досега са живели в мизерия и без основни удобства.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро

Пред Темида са изправени да отговарят трите най-големи банди за телефонни измами, разбити през 2019 г.! На подсъдимата скамейка вече се пържат тарторите на ало мафията - Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица, Димитър Серафимов-Келеша от Левски и Христо Атанасов-Пожарникаря от Ветово, както и аверите им, научи "България Днес"

Изложен е в музея в Ардино, после пътува за Турция Борислав РАДОСЛАВОВ Доган нарисува първия портрет на Наим Сюлейманоглу след неговата кончина. Рисунката с лика на олимпийския шампион по вдигане на тежести е изложен в общинския музей в Ардино. В родопското градче той ще остане до края на септември