Как да спрем котката да рови в саксията

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/8156663 www.24chasa.bg

Котките не се разбират със стайните растения. Дори да нямат проблем с усвояването на хигиенни навици, приучването им към толерантност към флората вкъщи може да се окаже тежко изпитание за търпението и прахосмукачката ви. Любимо занимание за мъркащите домашни любимци е ровенето. За да ги откажете от този навик в саксиите, сложете в тях обелки от цитрусови плодове.

Писаните не обичат аромата на портокали, лимони или грейпфрут. Удачно е също да покриете пръстта с големи ръбести камъни. Или с „капак” от дебел картон, изрязан по размера и формата на горния ръб на саксията.

Може също да напръскате котката с пулверизатора за овлажняване на растенията, когато успеете да я заловите на местопрестъплението. Ако имате драцена у дома, сигурно е, ще пострада първа. Котките обожават да гризат листата на саксийните растения, а на драцената не могат да устоят. Овлажнете листата й със силно разреден сок от лимон. Но най-добре я приберете в друга стая или я подарете на приятел.

Важно!

Не отглеждайте в дома си растения, които са отровни за котката - коледна звезда, азалия, всички видове бръшлян, рододендрон, кала, филодендрон, хортензия, бегония и др.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро

Пред Темида са изправени да отговарят трите най-големи банди за телефонни измами, разбити през 2019 г.! На подсъдимата скамейка вече се пържат тарторите на ало мафията - Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица, Димитър Серафимов-Келеша от Левски и Христо Атанасов-Пожарникаря от Ветово, както и аверите им, научи "България Днес"

Изложен е в музея в Ардино, после пътува за Турция Борислав РАДОСЛАВОВ Доган нарисува първия портрет на Наим Сюлейманоглу след неговата кончина. Рисунката с лика на олимпийския шампион по вдигане на тежести е изложен в общинския музей в Ардино. В родопското градче той ще остане до края на септември