Вещи, които не перем в пералнята, а трябва

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/8171420 www.24chasa.bg

Знаете ли, че вашата перална машина може да ви е от още по-голяма помощ в домакинството, ако й позволите да си свърши работата докрай.

В нея може да перете завесите за душ, постелките пред вратата, дори кожените чанти. И това не са най-изненадващите неща, които може да перете в пералнята, без да ги унищожите.

Спортна екипировка

Защитните аксесоари винаги се замърсяват и абсорбират потта по време на тренировка. Най-лесният начин за почистването им е пералнята. Поставете спортните си принадлежности в мрежеста торбичка или калъфка за възглавница, използвайте мек почистващ препарат и изберете деликатен режим на пране.

Йога постелки и постелки за баня

Гумените постелки за баня също се нуждаят от редовно почистване. Изберете програмата за деликатни тъкани и не използвайте препарат. Не забравяйте, че тези продукти трябва да се мият само със студена вода.

Плюшени и пластмасови играчки

В любимите играчки на детето има огромно количество бактерии, затова е от решаващо значение да се перат често. Първо се уверете, че играчката е направена от синтетични влакна, след това я сложете в пералня. Използвайте 2 пъти по-малко перилен препарат от обичайното и изберете програма за деликатни тъкани. Същите правила може да се прилагат за пластмасови и силиконови играчки.

Кожени чанти и торби за хранителни стоки за многократна употреба

Все повече хора започнаха да стават по-екологични и избират торбите за многократна употреба вместо найлонови. Текстилните и винилови торбички може да се перат в пералнята. Използвайте мек почистващ препарат, деликатен режим и ниска температура. Може да следвате същите правила за изпирането на кожените чанти.

Завеси за душ и гъби за баня

Гъбите за баня и завесите за душ също може да се перат в пералня. За по-добри резултати поставете тези артикули с няколко кърпи в машината. Използвайте малко количество препарат и изберете стандартна програма за пране.

Легла и каишки на домашни любимци

Преди да ги сложите за пране, почистете леглото на домашния си любимец и поставете каишките в калъфка за възглавници. Използвайте стандартна програма за пране.

Ботуши и маратонки от овча кожа

Ugg ботушите може да бъдат изпрани със студена вода, като се използва деликатна програма. Преди да поставите маратонките в пералната машина, отстранете мръсотията и връзките и ги сложете в мрежеста чанта. За по-добър ефект изперете спортните обувки заедно с няколко кърпи със студена вода, като използвате режим за деликатни тъкани, ако нямате специална програма за обувки в пералнята.

Бейзболни шапки и аксесоари за коса

Тези аксесоари се перат със студена вода, на деликатна програма и в мрежеста торбичка. Има изключение от това правило: не перете бейзболната шапка, ако козирката й е от картон.

Подложки за мишка и клавиши на клавиатурата

Клавишите на клавиатурата може да се перат в специална чанта или в калъфка за възглавници. Същото важи и за подложката на мишката. Изберете деликатна програма със средна температура. След това ги оставете да изсъхнат на открито.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Руската гимнастичка Екатерина Селезньова показа изваяно тяло. Тя публикува снимка по бански на фона на морето в инстаграм. "Лятото свърши, не може ли да е до Нова година, моля?", написа Селезньова. Красавицата е двукартна световна шампионка от Баку миналата година. Тя взе злато в отборната надпревара и на обръч. На лента завоюва бронз

Шанън де Лима бе коронясана за най-красивата нова половинка във Висшата лига. Тя оглави класацията на "Сън" по повод старта на сезона в Англия. Сексапилната моделка е жената до звездното попълнение на "Евертън" Хамес Родригес. Венецуелката се премести с него в Лондон от Мадрид след трансфера му при "карамелите" от "Реал"

Един от най-татуираните футболни фенове в България избяга на морето с популярната плеймейтка Анна-Мария Чернева. Става въпрос за фена на "Левски" Тодор Грудов, по-известен като Теди Хитлера. Тарторът на "синята" агитка е целият в рисунки. Изрисувал е изцяло дори темето на главата си. Мис Силикон 2018 Анна-Мария и лошото момче са заедно вече близо