Вещи, които не перем в пералнята, а трябва

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/8171420 www.24chasa.bg

Знаете ли, че вашата перална машина може да ви е от още по-голяма помощ в домакинството, ако й позволите да си свърши работата докрай.

В нея може да перете завесите за душ, постелките пред вратата, дори кожените чанти. И това не са най-изненадващите неща, които може да перете в пералнята, без да ги унищожите.

Спортна екипировка

Защитните аксесоари винаги се замърсяват и абсорбират потта по време на тренировка. Най-лесният начин за почистването им е пералнята. Поставете спортните си принадлежности в мрежеста торбичка или калъфка за възглавница, използвайте мек почистващ препарат и изберете деликатен режим на пране.

Йога постелки и постелки за баня

Гумените постелки за баня също се нуждаят от редовно почистване. Изберете програмата за деликатни тъкани и не използвайте препарат. Не забравяйте, че тези продукти трябва да се мият само със студена вода.

Плюшени и пластмасови играчки

В любимите играчки на детето има огромно количество бактерии, затова е от решаващо значение да се перат често. Първо се уверете, че играчката е направена от синтетични влакна, след това я сложете в пералня. Използвайте 2 пъти по-малко перилен препарат от обичайното и изберете програма за деликатни тъкани. Същите правила може да се прилагат за пластмасови и силиконови играчки.

Кожени чанти и торби за хранителни стоки за многократна употреба

Все повече хора започнаха да стават по-екологични и избират торбите за многократна употреба вместо найлонови. Текстилните и винилови торбички може да се перат в пералнята. Използвайте мек почистващ препарат, деликатен режим и ниска температура. Може да следвате същите правила за изпирането на кожените чанти.

Завеси за душ и гъби за баня

Гъбите за баня и завесите за душ също може да се перат в пералня. За по-добри резултати поставете тези артикули с няколко кърпи в машината. Използвайте малко количество препарат и изберете стандартна програма за пране.

Легла и каишки на домашни любимци

Преди да ги сложите за пране, почистете леглото на домашния си любимец и поставете каишките в калъфка за възглавници. Използвайте стандартна програма за пране.

Ботуши и маратонки от овча кожа

Ugg ботушите може да бъдат изпрани със студена вода, като се използва деликатна програма. Преди да поставите маратонките в пералната машина, отстранете мръсотията и връзките и ги сложете в мрежеста чанта. За по-добър ефект изперете спортните обувки заедно с няколко кърпи със студена вода, като използвате режим за деликатни тъкани, ако нямате специална програма за обувки в пералнята.

Бейзболни шапки и аксесоари за коса

Тези аксесоари се перат със студена вода, на деликатна програма и в мрежеста торбичка. Има изключение от това правило: не перете бейзболната шапка, ако козирката й е от картон.

Подложки за мишка и клавиши на клавиатурата

Клавишите на клавиатурата може да се перат в специална чанта или в калъфка за възглавници. Същото важи и за подложката на мишката. Изберете деликатна програма със средна температура. След това ги оставете да изсъхнат на открито.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Короновирусът стряска Мира Добрева. Водещата с нетъпрение чака паниката около заразата да отшуми. Заради страха си от вируса, телевизионерката не пътува из страната. Мира пише книга за живота на столетниците у нас. Всяка свободна минута, тя търси вековници, но опасността от емипедия я спира. "Айде да се маха вече тоя коронавирус

Съдя Атанас Семов е явно доста обичан човек, видяха папараците на "България Днес". Юристът се разходи по една от централните софийски улици, но почти на всяка крачка бе спиран от познати, които да го поздравят. Това по никакъв начин не го притесни, а точно обратното. Толкова подобри настроението му, че Семов реши сам да се почерпи с едни от

Половинката на звездата на "Реал" (Мадрид) Иско Аларкон - Сара Саламо, се оказа доста разностранна личност. Тя изненада всички с последната новина около себе си. Футболната половинка е готова с написването на своя първи роман. Нещо повече - той вече е отпечатан и в най-скоро време ще бъде пуснат в продажба