Концепция: Къща "разрязва" дюна

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/8229568 www.24chasa.bg
Снимки dezeen.com

Архитектурното студио Vural показа концепция за ваканционен дом на морето, построен в дюна. Според идеята къщата на брега на Кейп Код в щата Масачузетс ще функционира напълно пълноценно, без да ползва ресурси като ток и вода от мрежата.

Проектът е разработен по молба на влиятелен агент на недвижими имоти от Ню Йорк, който иска да има за семейството си оригинален дом за летните почивки. Къщата ще е на два етажа и гледана отдалеч, създава илюзията, че през дюната минава тръба. Според Селим Вурал, създател на студиото, този силует се съчетава безпроблемно с природата. На практика домът е разделен на две части от открит коридор, но благодарение на огромните прозорци, усещането е за цялост.

Строежът на необичайната къща може да започне тази есен, ако бъдат дадени всички разрешителни. Отоплението и охлаждането й ще стават чрез геотермална система, като за целта под дома ще бъде изграден "екобетонен басейн". Бетонните стени ще помагат за поддържането на желаната температура. Предвижда се спалните да са на нивото, което е вътре в дюната, а общите зони - в горната светла част.

Концепция: Къща

Концепция: Къща

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С ранен полицай и строшена патрулка приключи опит на униформените да разгонят тълпа роми в Девня. На 29 март в късния следобед Галин бил на улицата в Девня заедно със свои мургави другари, разказват от държавното обвинение. Струпването на много хора на едно място било забелязано от полицейски служители

Силвано Пранди може да остане начело на българския национален отбор по волейбол. Това обяви самият той в интервю за "Ла Стампа". "В края на 2020-а изтича моят договор Ц призна специалистът. - Когато приключи извънредното положение, сме се разбрали да се чуем и обсъдим плановете. Имаме уговорка за периода до края на 2022 г

Бившият национал Георги Пеев и половинката му Цветелина имаха повод за празник тези дни. Те отбелязаха две години от началото на връзката си. "Благодаря ти скъпи, че точно преди две години ме откри! Благодаря , че пристъпи към мен заговаряйки ме с най-зашеметяващата усмивка в света (на която, нямаше как да устоя)