Как да пазим чисто у дома, когато имаме куче или коте

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/8320526 www.24chasa.bg
Снимки Pixabay.com

Домашните любимци са голяма радост, но освен да се наслаждават на игрите и гушкането, собствениците знаят, че най-честият проблем е опазването на чистотата вкъщи. Ето няколко неща, които може да се направят превантивно.

* Разположете тоалетната на котето правилно! Поставете под съда по-голяма от него силиконова постелка. Така той няма да се движи, разпръснатото отвътре навън ще остава върху нея, а при излизането лапите на котето ще са по-чисти.
* Обърнете внимание на местата, на които котето или кучето ляга най-често. Точно там сложете постелки, най-добре памучни. Така върху тях ще се събират повече косми, отколкото на други места.

* Отделяйте всеки ден по 5 минути, за да разчесвате домашния любимец. Не използвайте обаче пластмасова четка, защото генерира статично електричество, а животните са чувствителни към него.
* Задължително създайте навик у кучето веднага след прибирането от разходка да отива спокойно в банята, за да измиете лапите му.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Към момента безработните са вече 257 000. За един ден имаме нов рекорд – освен тези близо 5 000 души в понеделник, за вчера са около 6 000. Ние вървим с наистина бързи темпове. Това заяви в предаването "Плюс-минус. Коментарът след новините" лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Прогнозата на синдикатиите е

Едва 8% от българските предприятия смятат да се възползват от държавната помощ за заплатите по схемата 60:40. Останалите 92% ще съкращават персонала, ще режат заплати, ще пускат хората в платени и неплатени отпуски или още умуват какво да правят. Това разкрива експресно проучване на Българската стопанска камара за нагласите и възможностите на

Драстично нарастване на цените на някои стоки от жизнена необходимост в рамките на месец отчита експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Изследването проследява изменението на цените от 1 март до 1 април 2020 г. на 26 хранителни стоки от първа необходимост и 5 нехранителни стоки