Красиви "тераси" за университетския град

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/8340595 www.24chasa.bg
Снимки MVRDV

Комплексът Shenzhen Terraces ще бъде построен в китайския град Шънджън по проект на архитектурната фирма MVRDV, която спечели международен конкурс в съперничество с други 26 кандидати.
Ще е част от новия университетски град в района и ще покрие терен с площ 101 300 кв. м. Според авторите ще представлява 3D градска всекидневна, като зданията ще са с 20 различни функционалности, сред които театър, библиотека, галерия.

Един от фокусите на комплекса е екологията, затова като източник на енергия ще се разчита и на фотоволтаични панели, а рециклиран бетон ще се използва за вътрешността на сградите.
Терасите не са просто ефектен визуален елемент, защото включват много функционалности и имат пряко отношение към създаването на микроклимата. На тях ще има места за отдих и пространства с растения и водни басейни, а някои ще се вият по фасадите, за да направят външния преход между нивата лесен и атрактивен.

Разбира се, озеленяването ще е богато и из всички открити пространства, за да създаде приятна атмосфера на градски оазис. Градините ще се подхранват с помощта и на събраната дъждовна вода. В най-голямата сграда ще има автобусен терминал, конферентна зала, предприемачески център. Според комисията, избрала проекта на MVRDV, той е отличен пример за архитектура, комбинираща градския пейзаж с природата.

Красиви

Красиви

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Жанет Нейчева се хвали с връзка с Денис Теофиков Връзката плеймейтки – чалга певци явно се скрепява все повече. Съществен принос в това даде еротичната моделка Жанет Нейчева, която налази детето-чудо на попфолка Денис Теофиков. Жанет се похвали с опасната си близост с Денис, който се прочу с последната си песен, посветена на коронавируса

Мария прецака колежката си Алисия. Дали нарочно или без да иска, остава да гадаем. Звездата на "Пайнер" изпревари топ изпълнителката на конкурентната "Ара мюзик" за дует с един от любимите й партньор - Тони Стораро. Още в началото на март Алисия обяви, че е готова с парчето си с Човека-глас. "Новият ми дует е с Тони Стораро

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него