6 съвета за създаване на повече ред в дома

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/8343371 www.24chasa.bg

Организацията на пространството не означава непременно домът да е просто чист и да изглежда подреден като в аптека. Всъщност най-важното е да е удобно. Ето няколко съвета за успех от американката Фейт Робърсън, създател на сайта organizewithfaith.
* Огледайте се внимателно! Ако видите вещи, които изобщо не сте използвали в последната година и те просто са събрали прах или пък често ги местите, за да не ви пречат, вероятно е време да се освободите от тях. На следващ етап може да преразгледате и предметите за декорация.

* Забравете за импулсивните покупки! Разумно е предварително да си подготвите списък, което ще ви помогне да избегнете купуването на неща за дома, които после може и да не използвате.
* Прегледайте всички шкафове в кухнята, в които е възможно да сте забравили дребни принадлежности, неизползвани от дълго време. Ако откриете такива, ги изхвърлете и помислете добре дали изобщо са ви нужни, особено ако се колебаете дали да не купите нови.

* Създайте си правилна концепция за подреждане в дома чрез определянето на мини кътове за всеки тип вещи и предмети. Например, ако под прозореца подреждате ароматна свещ, цветя, часовник, не поставяйте там книги или вестници. По този начин и почистването ще е по-лесно и намирането на необходимото.
* Изучете добре навиците на всеки обитател. Ако някой обича да захвърля небрежно ключовете си при прибиране и после да губи време да ги търси, може би трябва да поставите до входната врата кутия или нещо друго, в което да се закачат или прибират. Добра идея е също да поставите постелка или кутия, в която да се слагат събутите обувки. Така мръсотията, внесена отвън, ще остане само там.
* Преминете на вертикален начин на съхранение на тениските и суитчърите в чекмеджетата на скрина. По този начин ще е много по-лесно да се намира желаното и хаосът ще се избегне.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Да вдигнем самолета, пардон, имунитета. В тази ситуация изловиха топпапараците на "България Днес" шефа на новините на Би Ти Ви Венелин Петков. В столичен супермаркет Петков натовари пазарската количка само с пресни плодове и зеленчуци. Тв звездата през цялото време бе с маска, въпреки че около него нямаше други клиенти

Арти е върната в природата, построиха й истинско жилище Иво АНГЕЛОВ Женски язовец изненадващо беше открит в строеж в центъра на София. Стресираното животно няколко дни е живяло сред прахоляк и бетон, преди да бъде спасено и върнато обратно в природата. "Когато получихме сигнала за язовец в огромен строеж, направо не повярвахме

Проф. Герджиков също ще се хвърли в бодиарта Надя Панкова Коронавирусът ще изгрее върху едно от най-изваяните тела на България. Художникът и майстор на бодиарта Иван Яхнаджиев ще изрисува символа на най-известната болест на света върху гърба на красивата ММА-шампионка Изабел Христова. На изложбата "АнтивирусНо" в сряда в столицата