9 неща, с които домът става по-приятен

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/8357645 www.24chasa.bg
Снимки pixabay

Дори и най-скъпото обзавеждане не би могло да създаде усещане за комфорт в дома, ако липсват малки неща с голямо въздействие. Сред тях са аромати и цветове, които според психолозите играят важна роля за емоционалното ни състояние. Ето 9 неща, които ще направят дома още по-приятен.

* Жълти или зелени елементи. Може да са стени или мебели, важното е да се открояват, защото е известно, че носят усещане за щастие. Помислете обаче и за начина, по който ги комбинирате. Според проучване на Свободния университет в Амстердам децата смятат за най-щастлив синия цвят, следван от червения и чак тогава жълтия. За малчуганите най-скучен е белият.
* Ванилов аромат. Изследвания са доказали, че това е миризмата, която влияе най-отпускащо и позитивно.
* Свежи цветя. Те също носят чувство на щастие и без съмнение се асоциират със свежест и чистота.

* Снимки от приятни моменти. Направете си цяла галерия на подходящо място, защото всеки път, когато минавате покрай нея, ще се зареждате положително.
* Вземете си домашен любимец! Доказано е, че това е изключително полезно за емоционалното състояние.
* Водете си дневник на хартия! Даже да нямате време за подробни описания, записвайте интересни мисли или думички, които по някакъв начин през деня са ви повлияли.

* Аромат на рози. Дамите може да използват такава козметика, но няма да сгрешите, ако си вземете спрей за дома. Специалистите уверяват, че миризмата на рози носи усещане за щастие.
* Оправяйте леглото си всеки ден. Проучвания показват, че хората, които правят това, са по-щастливи.
* Не се претрупвайте с вещи! Махнете всичко излишно, нека има лекота и въздушност. Така съзнанието ще се натоварва доста по-малко, да не говорим, че многото предмети искат повече чистене.

9 неща, с които домът става по-приятен

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Уанда Нара е доволна от карантината заради пандемията от коронавирус. Тя се подложи на социална изолация със съпруга си Мауро Икарди и децара в дома им на езерото Комо. Уанда се посвещава на готвенето и децата си и естествено прекарва времето си с Мауро Икарди. Двамата дори намират време да се усамотят и да се посветят един на друг

Тази нощ небето ще бъде озарено от розова супер Луна, най-голямата и най ярката пълна Луна за 2020 г. Това ще е и първото пролетно пълнолуние. Всъщност цветтът на естествения спътник на Земята няма да е розов. Наименованието идва от “индианските” имена за пълните луни, публикувани за първи път във “Фермерския алманах” през 30-те години на миналия

Опашка от стотици проститутки пред социална служба в мексиканската столица Мексико сити, показва видео заснето от шокирани граждани. Целта на посещението на леките дами е подаване на документи за социални помощи като безработни. В Мексико, както и в много други държави по света, бяха приети извънредни мерки за ограничаване разпространението на