богато на фибри
лесно
6 порции
60 мин
За 1 порция:
505 ккал
мазнини 24,4 г
холестерол 14 мг
въглехидрати 70,3 г
протеини 8,2 г
фибри 6,2 г
необходими продукти:
400 г меки карамелени бонбони
2 с.л. гъста готварсказ сметана
1 1/4 орехи
6 ябълки без восъчно покритие
начин на приготвяне:
1 Застелете плитка и широка тава с хартия за печене. Измийте ябълките и ги подсушете с кърпа. Махнете дръжките и набодете дървени клечки в плодовете. Сложете ги в хладилника да се охладят.
2 Сложете бонбоните в купа, подходяща за употреба в микровълнова фурна. Разтопете ги в нея за около 3 мин, като разбърквате внимателно на всяка минута. Начупете орехите.
3 Извадете ябълките, потопете ги в карамелената смес, отстранете излишното количество. Оваляйте ги или ги поръсете с начупени ядки. Притиснете леко орехите, ако се налага, за да залепнат по добре. Подредете ябълките върху хартията и ги върнете да се охладят в хладилника.