Архитектура: Розов "слон" в Ел Ей

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/8396409 www.24chasa.bg
Снимки The Webster

Този магазин в Лос Анджелис е проектиран от британския архитект Дейвид Аджайе за модния бранд The Webster и е част от обновената сграда на търговския център Beverly Center. Магазинът има свои отделни вход и паркинг и се намира на достатъчно оживено място на булевард "Бевърли".

Наситено розово е основният цвят, избран от Аджайе, а вдъхновението за използването му е дошло от неоновите светлини на Лос Анджелис и от работите на мексиканския архитект Луис Бараган. Всъщност страстта на Аджайе към розовото и червеното датира от ранните му професионални години и днес 53-годишният архитект преосмисля виждането си. Местните пък вече нарекоха мястото Розов слон.

При проектирането на новия магазин на The Webster Аджайе е осъщестил две цели - да създаде нещо тежко и забелязващо се отдалеч, което в същото време да е нежно. Връзка може да се направи и с факта, че логото на бранда представлява розово фламинго.
Магазинът наистина излежда едновременно груб и приветлив и не е само място за пазаруване, а обществено пространство заради щедрите зони за почивка. Площта е 1022 кв. м, които са визуално разделени от колони. Всичко е в розово, защото боята е в бетона, който е основнитя материал.

В миналото в Beverly Center са снимани сцени от филми, а декорът му е герой в литературни произведения. Малка препратка към историята има чрез винтидж тапетите с флорални мотиви, модерни през 50-е години на миналия век.

Архитектура: Розов

Архитектура: Розов

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ана Мария от "Игри на волята" остави мотора и разчита на двата си крака, за да стигне до любимия мол. Топпапараците на "България Днес" изловиха красавицата без любимия й превоз да препуска към търговския център. Ана Мария обаче не изневери на спортния си стил и за разлика от засуканите кифли атакува магазините с клин и маратонки

На косъм от смъртта се разминава бившият победител в "Биг брадър" Мирослав Атанасов. Известният като "ревльото" мъж, получава инсулт, дни след като навършва 40 години. Благодарение на добрата намеса на лекарите, брадърът прескача трапа.  Миро, който развива успешен бизнес, попада в болницата в началото на март

На колело, с куче и видимо отслабнал. Това е равносметката за Явор Бахаров близо четири месеца след като бе сгащен в Банско посред пладне да шофира пиян и под въздействието на кокаин и марихуана. "България Днес" улови актьора да джитка с велосипед из столицата. Завързал кучето си на каишка за колелото, Бахаров търчеше по задачи