Нова гаражна врата Hormann само в няколко стъпки

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/8433379 www.24chasa.bg
„Гаражната ни врата беше подменена отлично и сега се наслаждаваме на новия комфорт.“

Бърза подмяна на вратата от специалист

Съществуват многобройни причини да подмените гаражната си врата. Докато някои собственици на къщи се опасяват от възможни злополуки със старата гаражна врата, други си мечтаят за красива визия или по-комфортно обслужване. Все по-често обаче повод за модернизация се оказва недостатъчната топлоизолация. Специалистите от Hormann осигуряват бърз и лесен монтаж .

Обучени специалисти, които познават добре различните видове гаражни врати, ще Ви консултират професионално и ще монтират компетентно всички компоненти на гаражната врата. По правило подмяната на вратата се осъществява за няколко часа. Освен това компетентният монтаж е предпоставка за запазване на гаранцията.

Стъпки при монтаж на гаражна секционна врата:

Измерване на отвора за вратата

Прецизността при измерването е предпоставка, за да пасне добре вратата в отвора на гаража. В някои случаи трябва да се вземат предвид например наклони и преминаващи през гаража кабели или тръби. Често пъти по-старите гаражи са със специални размери, които трябва да се вземат предвид и налагат специални решения. Друг проблем при измерването може да се окаже неправилното снемане на размерите за позициониране на касата. При некоректен монтаж на касата гаражната врата се отваря трудно, издава шумове при отваряне и затваряне или дори не може да бъде отворена.

Монтаж на касата и ходовите релси

В началото се регулират и завинтват новата каса и ходовите релси, в които по-късно секционната врата ще се движи под тавана при отваряне. В повечето случаи при секционните врати касата се завинтва зад отвора, директно към стената, така че наличното пространство да се използва оптимално и да са налице до 14 см по-голяма ширина на проходния отвор в сравнение с вратите с въртеливо-постъпателен ход. Тъй като гаражните врати генерират големи сили на опън и натиск при отваряне или затваряне, е особено важно направляващите релси да се фиксират към стената с подходящите материали.

Поставяне на вратата

Отделните панели на секционната врата се поставят един след друг и се свързват помежду им. В тези точки вратата се разделя на секции, когато се отваря, съответно затваря. При затворена врата тези преходи са практически незабележими от външната страна. Защита срещу прищипване на пръсти гарантира отсъствието на места с опасност от смачкване, както отвън, така и отвътре и в областта на шарнирите, така че например децата могат да играят безгрижно в гаража.

Монтиране на принадлежности като автоматични задвижвания

Автоматичните задвижвания вече са неотменна част от съвременните гаражни врати. За да има за тях място на тавана на гаража и да образуват общ модул с гаражната врата, те трябва да се вземат предвид още при проектирането. Така вратата и задвижването са оптимално съгласувани помежду си. При компетентния монтаж се следи също така важните защитни механизми, като изключващата автоматика, която спира движението на вратата при поява на неочаквани препятствия, да функционират безупречно.

Подмяна на вратата в рамките на деня

В рамките на един работен ден старата гаражна врата е подменена с нова с автоматично задвижване. При първоначален монтаж на гаражна врата процесът често пъти протича още по-бързо, тъй като няма стара врата за демонтиране.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него

Буят ще е дистанцията с давещия се КОЙ Е ТОЙ Стоян Андонов е роден на 19 ноември 1959 г. От 1994-а е председател на Националната комисия по водно спасяване към БЧК. Той е индивидуален световен шампион по водно спасяване и дългогодишен ръководен деятел на българското водно спасяване с неоспорим и забележителен принос за неговото административно

Топ моделът Ирина Шейк не страда особено след раздялата с актьора и продуцент Брадли Купър. Рускинята, която навремето топлеше леглото и на футболната суперзвезда Кристиано Роналдо, участва в нова рекламна кампания на бельо. Тя сложи прозрачен сутиен за кеф на милионите си фенове по света. Кадрите бяха част от фотосесията за италианската марка