Идея: Лято 2020 с плексигласови кутии на плажа

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/8459202 www.24chasa.bg
Факсимилета huffingtonpost.it

Какво ще е лято 2020 на фона на пандемията от COVID-19? Този въпрос си задават в много страни заради реалната опасност милиони хора да нямат никаква възможност да отидат на почивка.
В Италия, една от най-засегнатите държави в света, коронавирусът вече взе над 21 000 жертви, а част от строгите ограничения е планирано да отпаднат на 3 май, засега.

Експерти обаче разработват планове за спасението на икономиката през следващите месеци, включително за морския туризъм. Сред идеите е поставянето на плажовете на кутии от плексиглас, с които ще се гарантира социалната дистанция. Предложението е на компанията от Модена Nuova Neon 2 и е в процес на обсъждане. Според него всяка кутия ще представлява квадрат с дължина на страната 4,5 м. В нея ще се побират чадър и два шезлонга. Има вариант и за по-големи кутии.

Няколко италиански министерства работят върху план за съживяване на туризма чрез привличане на местните хора към плажовете, като надеждите са, че това може да стане още от юни. Предлага се да се запазят и някои ограничителни мерки, сред които задължителното носене на маска. Ще се обсъжда и как влизането в морето да е контролиран процес, а също и как да се осъществява редовна дезинфекция на пясъка.