3D тапети за пълно преобразяване

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/8509856 www.24chasa.bg

Колкото и фино да са шпакловани и майсторски боядисани, гладките стени в едно помещение не могат да предизвикат "уау" ефекта, с който искаме да впечатлим всеки, прекрачил прага ни.

Най-новите стенни облицовки, които пазарът предлага, са лесният и достъпен начин да се преобрази един апартамент или офис пространство. С тях помещенията изглеждат по-ярки и просторни, с фина изтънченост и елегантност. Става въпрос за изцяло нова гама самозалепящи се тапети, предлагани под формата на стенни стикери. Дегрец ООД предлага едно уникално решение за пълно преобразяване на интериора.

Релефът е основната им характеристика. Кое обаче ги прави толкова предпочитан елемент на интериорната декорация? С нисък бюджет те осигуряват голям ефект.

На първо място е комбинацията от лекота и бързина на полагане, достъпна цена и естетическа стойност на крайния резултат. Тапетите се изработват от полиетиленова пяна (PE) с изящно оформен реалистичен триизмерен ефект. Дизайнът им включва имитации на тухлен зид и облицовка от естествен камък - мрамор, гранитогрес, каменен зид и т.н.

Изкуствените ламперии отдавна се радват на заслужена популярност, а до тях вече можем да поставим и плътните, релефни 3D тапети от PE пяна. Те са най-търсеният продукт в момента, защото дават възможност с минимални усилия и скромен бюджет, да се реализират ремонти, които да преобразят изцяло всяко жилищно и офис пространство.

Триизмерният тапет е сравнително нова концепция в интериорния дизайн.Паната се произвеждат в текстурирана форма с повтарящи се мотиви, чрез които се постига определен модел на отблясъци и светлосенки, особено при използване на подходящо осветление.

Гледана дори от съвсем близко разстояние, облицовката прилича на истинска тухлена стена или каменен зид.

Илюзията изчезва чак когато я докоснем и почувстваме как камъните пружинират под напора на ръката ни.

Приложението на изкуствената облицовка, имитираща каменни и тухлени стени, е практически неограничено. С повече фантазия и нестандартно мислене могат да се реализират интересни концепции, като например да се покрият тавани, мебели, камини. Няма значение дали става въпрос за ново строителство или за освежителен ремонт, 3D релефните пана пестят време, усилия и пари, създавайки декоративен ефект с изключително луксозно излъчване.

Триизмерните тапети са абсолютно приложими и на открито. Искате да прикриете изронената мазилка на терасата, а защо не и да промените набързо фасадата на къщата си - с този облицовъчен материал можете да направите всичко, което ви хрумне.

Топлина, безопасност и шумоизолация

Облицовките от естествен камък, както и тухлените стени, имат много приятно излъчване, гледани от разстояние, но на допир са хладни, дори леко неприятни. Искате ли да имате в дома си постоянно ронеща се мазилка, която в същото време не може да се почиства в дълбочина? С 3D тапетите подобни проблеми няма да ви вълнуват.

Полиетиленът е най-масово използваният вид пластмаса в момента, при това в световен мащаб. Съществуват множество видове полимери на етилена, но в конкретния случай се касае за термопластичен етиленов полимер, обозначаван с маркировка "PE". Това, с което е масово познат, е пълната му нетоксичност и липсата на неприятна миризма.

Имайки предвид гарантираната безопасност на PE тапетите с 3D ефект, не е странно, че все повече хора ги избират за облицовка на стени в спални, кухни и детски стаи. Релефните полиетиленови плоскости не държат студено, дори напротив. Те поемат околната топлина и я излъчват продължително време, включително когато топлината е генерирана от слънчевата светлина.

3D самозалепящият се тапет изпълнява също функцията на частична звуко- и топлоизолация. Благодарение на плътната му текстура, той абсорбира голяма част от шумовете от и към конкретното помещение. Ако живеете в панелен апартамент и желаете да си осигурите малко уединение, въпросната декорация отново е перфектният избор.

Говорейки за безопасност в дома, не можем да не изтъкнем, че паната допринасят за нея. Ако малкото ви дете се удари в обикновена гладка стена, тичайки из стаите, със сигурност ще се нарани или най-малкото ще изпита болка. Удряйки се обаче в мекия пенообразен зид, то ще излезе от ситуацията напълно невредимо.

Не са ви нужни майстори

За да декорирате една или няколко стени, както и отделни участъци от стените с такъв елемент, не ви е нужна строителна бригада, нито пък дори само един квалифициран майстор. Колкото и да се съмнявате в своята сръчност и умения, със сигурност ще се справите с лекота с полагането на релефните PE тапети.

Плоскостите се предлагат на листи в два възможни размера: 77 х 70 см с дебелина 6 мм, или 60 х 60 см с дебелина 10 мм. Всяка плоскост има самозалепваща се основа, като лепилото е покрито с предпазно фолио, което трябва предварително да премахнете. Преди това можете да разкроявате плоскостите в желаните форма и размер, изрязвайки излишъка с ножица или макетен нож.

И понеже многократно споменахме бързината, с която се случва полагането на 3D тапетите, става ясно, че ремонтът с този материал няма да ви отнеме времето, което бихте били принудени да пожертвате, ако заложите на класическите мазилки и стенни облицовки. Няма да се налага да пожертвате и комфорта си, защото в процес на залепяне на паната не се вдига прах и не се цапат помещенията.

Подготовката е минимална. Преди полагането на 3D самозалепващи тапети е необходимо основата (стена, мебел, дървена преграда) да бъде добре почистена и напълно суха, за да се постигне максимална степен на адхезия. Не са нужни лепила и инструменти за тяхното нанасяне, нито пък е нужно технологично време до пълна готовност на залепяне. Просто почиствате стената, премахвате предпазното фолио и залепяте с леко притискане от всички страни.

И нещо много важно в днешната ситуация на все по-голяма изолация, излизането от дома е крайно нежелателно. Триизмерните декоративни плоскости се предлагат и онлайн и така евтиният и бърз ремонт става още по-достъпен.

Всички продукти може да разгледате лесно, бързо и удобно в нашият онлайн магазин www.degrets.bg