"Ритни" вместо "Натисни"!

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/8665763 www.24chasa.bg
Снимки Foreward

Повишената чувствителност по отношение на хигиената заради пандемията от COVID-19 повдигна много въпроси относно обществените пространства. А в тях едно от местата, които са източник на бактерии и зарази, са бутоните на светофарите, натискани от пешеходци. Дизайнерите от австралийското студио Foreward забелязали, че заради страха от зараза с коронавируса много хора опитвали да ги задействат с крак.

И това провокирало специалистите да създадат Dropkick - бутон, който се активира чрез ритане вместо с натискане с пръст. Затова и според идеята той се намира ниско долу на стълбовете.Устройството е с ярък светлинен индикатор и според създателите му истински ще облекчи хората не само от хигиенна гледна точка, но и защото освобождава ръцете им. Dropkick обаче е повече от бутон, защото в него е вградена технологията NFC (near-field communication) за близка и безконтактна комуникация между смарт устройства.

По този начин Dropkick ще може да предава на телефоните на чакащите за пресичане сигнал, че е дошъл моментът да преминат. Предвидено е звуците, които ще генерира, да са приятни и свързани с природата.