12 идеи за декор с въжета

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/8679260 www.24chasa.bg
Снимка livemaster

Освен практическо приложение този материал има и декоративно, стига да подходим с повече фантазия. Ето 12 идеи, които са лесни за осъществяване.
* Изтривалка за входа. Може да я изработите, като предварително направите кръгове от въжета, които после да съедините. Размерът и броят са въпрос на избор, задължително е да използвате горещо лепило за фиксиране на формите.
* Килим. Той се прави по същия начин като изтривалката. Може да вложите повече въображение в преплитането, за да създадете оригинални форми. Направете предварителен план относно това въже с каква дебелина искате за използвате.

* Може да обновите старата саксия, като я обвиете с въже, пак с помощта на горещо лепило.
* Ако искате да направите къщичка за птички, използвайте съд, който да изрежете по подходящ начин, а после го "облечете" с въжета.
* Помощна масичка може да направите от нещо, което отдавна стои в мазето, гаража, на балкона, примерно стар варел, някакъв контейнер и т.н. Накрая може да го облепите с въжета.
* Декорация за стена се изработва изключително лесно, необходимо е само предварително да отбележите мястото на всеки елемент, който ще оформите.

* Ако сте сред любителите на морския декор, възползвайте се от въжетата! С тяхна помощ се създават красиви и уникални елементи, сред които са и свещниците.
* Обикновеното шише става оригинално, ако го "облечете" в плетка от въжета.
* Пуфът също може да е различен с тях, като за облицоването му използвайте начина, по който се прави масичка.
* Ако имате съдове, които сте мислели да изхвърлите, защото са ви омръзнали, може да опитате да ги обновите с помощта на въжета.
* По същия начин стои въпросът и с традиционните дръжки в дома, които ще се превърнат в нещо наистина оригинално с въжета.
* И огледалото ще се обнови, ако му направите рамка от въжета.