5 причини да наемете интериорен дизайнер

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/8727325 www.24chasa.bg

Димитър Цанев е завършил архитектура и е основател и собственик на IX Design Studio. Студиото има богат опит в изготвянето на изчистен и модерен интериор на редица жилищни и обществени пространства, както и в изработването на кухни, спални и други мебели.

Случвало ли ви се е, когато отидете на гости при приятели с красив и модерен дом да си пожелаете и вашият да се преобрази неузнаваемо? Представяме 5 причини да се доверите на дизайнер, за да реализирате мечтата си, вместо да се захващате сами с трансформацията.

Въображение
Имате бегла идея как искате (или не искате) да изглежда идеалният за вас дом, но ви липсва въображение, за да си го представите ясно. Всъщност това е много често срещано при мнозина, но затова на разположение са специалистите. Наемете интериорен дизайнер, който ще начертае вашите виждания, а после ще ги превърне в изображения, за да почувствате преобразения си дом.

Време
Вашата работа заема по-голямата част от всекидневието ви и ви е трудно да посещавате магазини за мебели, текстил, лампи, аксесоари и т.н. Затова 80% от хората, които решават, че е време за ремонт, ги обхващат ужас и паника от бумащината, суетенето, хаотичността, свързани с организацията. Много често по тази причина новият интериор се отлага от година на година. Но вместо да се отчайвате, се доверете на професионализма на дизайнер, защото той има капацитета да се заеме с всичко това, да изработи точен проект за конкретния обект, според вашите желания.

Опит
Не сте правили ремонт досега? Или сте правили, но не се е получило така, както сте си го представяли? И двете ситуации не са неочаквани, а гаранцията, че няма да допуснете грешка е опитът на интериорния дизайнер.
Той познава перфектно цялата процедура и умее да анализира и оценява даденостите на пространството и обстоятелствата, както и да взима решения в процеса на работа.

Организация
Всеки ремонт протича в няколко етапа и дизайнерът е в състояние да ги изпълни:
– Уточняване на концепцията и избиране на проект
– Наемане на майстори за извършване на ремонта
– Надзор на работата и качеството й
– Обикаляне по магазини за избор на обзавеждане, материали, аксесоари
– Намиране на решения за проблеми, изникнали в процеса на работа, което се случва в 97% от случаите
– Финална фаза – почистване и декориране на дома

Финанси
Това е изключително важен въпрос, при който се търси балансът между желания и възможности.
Уповавайки се на опита, ние знаем, че може да възникнат допълнителни разходи, които биха ви вкарали в преразход, когато не сте наясно какви материали са ви необходими, откъде може да ги набавите, какви майстори и как да търсите и ангажирате.
Наемайки дизайнер обаче, ще имате на разположение квалифициран специалист, който ще се постарае да се впише във вашия бюджет, за да бъде крайният резултат най-доброто съотношение между качество и цена.
Тези 5 причини са базирани на дълги наблюдения в процеса на нашата работа и върху психологията на клиентите. Затова при следващия ремонт не се колебайте да наемете дизайнер и се доверете на професионализма му, което ще гарантира, че ще получите мечтания интериор.

5 причини да наемете интериорен дизайнер

5 причини да наемете интериорен дизайнер

5 причини да наемете интериорен дизайнер