С маска: Бъди себе си или някой друг!

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/8754985 www.24chasa.bg

Без съмнение новата пазарна ниша се обогатява всеки ден и започва да диктува тенденции. Става дума за изработката на маски, които хората по цялата планета трябва да носят, за да се предпазват от COVID-19.

Впечатляват ни все повече изобретения и даже провокации и сред тях са и тези, предлагани от печатница в столицата на Индонезия Джакарта. С тях може да покажеш истинското си лице или пък да се превърнеш, макар и наполовина, в някой друг - в любим човек, филмов или анимационен герой.

Идеята е на собственика на печатницата Никълъс Септиан Суганди, който търсел начин да компенсира огромните загуби заради спада в оборота вследствие на коронавируса. Решил да рискува и се захванал с направа на маски, които дори и без пандемия обичайно се носят в Азия. Суганди предложил на клиентите си да отпечата върху маската тази част от собственото им лице, която трябва да остане покрита. Така илюзията била, че човек е в обичайния си вид, което създавало по-добро настроение у всички. Особено ако маската е "усмихната".

Производството на една бройка отнема 30 минути. За поръчковата клиентът трябва предварително да изпрати файл със снимка. Цената на екземпляр е 50 00 индонезийски рупии (3,5 долара). Суганди признава, че в началото бил скептичен, но всъщност изработката на маски на практика спасила бизнеса му.

С маска: Бъди себе си или някой друг!