С маска: Бъди себе си или някой друг!

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/8754985 www.24chasa.bg

Без съмнение новата пазарна ниша се обогатява всеки ден и започва да диктува тенденции. Става дума за изработката на маски, които хората по цялата планета трябва да носят, за да се предпазват от COVID-19.

Впечатляват ни все повече изобретения и даже провокации и сред тях са и тези, предлагани от печатница в столицата на Индонезия Джакарта. С тях може да покажеш истинското си лице или пък да се превърнеш, макар и наполовина, в някой друг - в любим човек, филмов или анимационен герой.

Идеята е на собственика на печатницата Никълъс Септиан Суганди, който търсел начин да компенсира огромните загуби заради спада в оборота вследствие на коронавируса. Решил да рискува и се захванал с направа на маски, които дори и без пандемия обичайно се носят в Азия. Суганди предложил на клиентите си да отпечата върху маската тази част от собственото им лице, която трябва да остане покрита. Така илюзията била, че човек е в обичайния си вид, което създавало по-добро настроение у всички. Особено ако маската е "усмихната".

Производството на една бройка отнема 30 минути. За поръчковата клиентът трябва предварително да изпрати файл със снимка. Цената на екземпляр е 50 00 индонезийски рупии (3,5 долара). Суганди признава, че в началото бил скептичен, но всъщност изработката на маски на практика спасила бизнеса му.

С маска: Бъди себе си или някой друг!

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро

Пред Темида са изправени да отговарят трите най-големи банди за телефонни измами, разбити през 2019 г.! На подсъдимата скамейка вече се пържат тарторите на ало мафията - Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица, Димитър Серафимов-Келеша от Левски и Христо Атанасов-Пожарникаря от Ветово, както и аверите им, научи "България Днес"

Изложен е в музея в Ардино, после пътува за Турция Борислав РАДОСЛАВОВ Доган нарисува първия портрет на Наим Сюлейманоглу след неговата кончина. Рисунката с лика на олимпийския шампион по вдигане на тежести е изложен в общинския музей в Ардино. В родопското градче той ще остане до края на септември