Град в небостъргач (ВИДЕО)

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/8758697 www.24chasa.bg

Японски архитекти предложиха концепция за вертикален град в Токио, където гъстотата на населението е много висока, а жилищната площ малка.

Става дума за небостъргача Shibuya Hyper Cast 2, проектиран да функционира като истински мегаполис. Според авторите на проекта от студио Noiz футуристичната идея обединява най-съвременните иновации, вписани в подобен мащаб, но комбинирани с вечни ценности, като например любовта към природата.

Проектът предвижда в града да се работи, живее, отпочива, да има развлечения, да се правят доставки с дронове и т.н. Водещи принципи при създаването на идеята Shibuya Hyper Cast 2 са били мобилност, социално благополучие, добро административно обслужване, сигурност, устойчивост.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена