I място в категория "Обществен интериор" в конкурса "Къща на годината" на списание "Идеален дом": Култ към красотата в клиниката

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/8853447 www.24chasa.bg

Днес посещението при пластичен хирург съвсем не е екзотична прищявка на малцина, а нормална грижа за добрата физическа форма. Показваме едно от най-новите и престижни места в София, където разкрасяването е издигнато в култ и начин на живот.

снимки Александър Новоселски и Десислава Кулелиева

интериор арх. Таня Дикова, Ирен Дикова – интериорен дизайнер, арх. Филип Ел-Хадад

Клиниката за пластична хирургия е на двама от най-добрите специалисти у нас в тази област и е привлекателна както с иновативните си процедури, така и с естетизираната обстановка. Основната заслуга за изисканото вътрешно пространство е на интериорната дизайнерка Ирен Дикова от екипа на арх. Таня Дикова.
„Казват, че да работиш с родителите си невинаги е лесно, при нас обаче нещата се превръщат в симбиоза.“ – казва Ирен, която се възприема като човек на изкуството и мечтател. С магистърска диплома от Университета за мода и дизайн „Марангони“ в Милано, тя вече пет години работи в областта на вътрешния дизайн у нас и във Виена.

Проектът на естетическата дерматологична клиника е пример за доброто сътрудничество с клиента, което младата авторка цени най-много. Интериорната концепция има своя тема и основна идея – това е формата на ДНК, която е символ на движение, продължителност, повторяемост и жизненост. ДНК структурата е важна за това каква терапия ще е подходяща за кожата на лицето. На тази символна база дизайнерите започват да градят всеки елемент от интериора. Централна част в проекта заема рецепцията в приемната, в която именно е развита естетическата философия за стилизираната ДНК. Линиите са изчистени, формите прави. Водеща е играта със светлината и с различните повърхности в мат и лак. За пода е избран светъл мрамор, който винаги носи усещане за висока класа, традиция, стабилност.

Двете кресла във формата на женски торс на известния италиански дизайнер Фабио Новембре за Casamania пасват чудесно в приемната зала на първия етаж. Те, както и креслото Nemo за Driade, внасят свежа иронична нотка и въздействат отпускащо на посетителите.

Графичните попарт фотоси на дизайнерката Ина Дамянова се включват активно в експресивната интериорна визия, която напомня за силата на женската красота и нежност. Аранжиментът на мебели и аксесоари на втория етаж представлява ефектно съчетание на неутрални повърхности с нежни цветни акценти. Преобладава белият цвят, внушаващ стерилност и чистота. Когато влезе клиент в клиниката, той трябва да се чувства едновременно уютно и спокойно, както и да усети полъха на модерна, иновативна и креативна атмосфера. А медицинските специалисти в клиниката да работят спокойно и уверено, обградени от професионална, но и хармонично оформена среда. Точно това усещане е постигнато в новия столичен храм на естетическото преобразяване на човешкото лице и тяло.

I място в категория

I място в категория

Приемната зала на втория етаж с нежни цветни акценти и ефектно осветление
Приемната зала на втория етаж с нежни цветни акценти и ефектно осветление

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Защитни гащеризони срещу коронавирус ще дари фирма "АПОЛО" на правителството на Ливан. След трагедията на 4 август тази година, когато мощен взрив разтърси столицата Бейрут и десетки хора загинаха, а хиляди бяха ранени, страната повече от всякога има нужда от международна подкрепа. В тежки времена на пандемия и последствията от трагедията "АПОЛО"

Майка мечта си има певицата Йоана Драгнева, видя зоркото око на "България Днес". Изпълнителката, която през 2019 г. роди за първи път, има силна подкрепа от майка си, която е неотлъчно до нея в отглеждането на дъщеричката й. Докато Драгнева разцъква из телефона си, майка й бута количката на бебето и го разхожда

Звездата на "Комиците" Васил Драганов не може да си почине и на плажа, видяха топпапараците на "България Днес". Дори на пясъка на Корал със семейството си комикът не успя да се отърве от фенове, след като вместо релакс с бира в ръка Драганов се наложи да прави селфита с малчугани и почитатели с телефон в ръка