I място в категория "Обществен интериор" в конкурса "Къща на годината" на списание "Идеален дом": Култ към красотата в клиниката

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/8853447 www.24chasa.bg

Днес посещението при пластичен хирург съвсем не е екзотична прищявка на малцина, а нормална грижа за добрата физическа форма. Показваме едно от най-новите и престижни места в София, където разкрасяването е издигнато в култ и начин на живот.

снимки Александър Новоселски и Десислава Кулелиева

интериор арх. Таня Дикова, Ирен Дикова – интериорен дизайнер, арх. Филип Ел-Хадад

Клиниката за пластична хирургия е на двама от най-добрите специалисти у нас в тази област и е привлекателна както с иновативните си процедури, така и с естетизираната обстановка. Основната заслуга за изисканото вътрешно пространство е на интериорната дизайнерка Ирен Дикова от екипа на арх. Таня Дикова.
„Казват, че да работиш с родителите си невинаги е лесно, при нас обаче нещата се превръщат в симбиоза.“ – казва Ирен, която се възприема като човек на изкуството и мечтател. С магистърска диплома от Университета за мода и дизайн „Марангони“ в Милано, тя вече пет години работи в областта на вътрешния дизайн у нас и във Виена.

Проектът на естетическата дерматологична клиника е пример за доброто сътрудничество с клиента, което младата авторка цени най-много. Интериорната концепция има своя тема и основна идея – това е формата на ДНК, която е символ на движение, продължителност, повторяемост и жизненост. ДНК структурата е важна за това каква терапия ще е подходяща за кожата на лицето. На тази символна база дизайнерите започват да градят всеки елемент от интериора. Централна част в проекта заема рецепцията в приемната, в която именно е развита естетическата философия за стилизираната ДНК. Линиите са изчистени, формите прави. Водеща е играта със светлината и с различните повърхности в мат и лак. За пода е избран светъл мрамор, който винаги носи усещане за висока класа, традиция, стабилност.

Двете кресла във формата на женски торс на известния италиански дизайнер Фабио Новембре за Casamania пасват чудесно в приемната зала на първия етаж. Те, както и креслото Nemo за Driade, внасят свежа иронична нотка и въздействат отпускащо на посетителите.

Графичните попарт фотоси на дизайнерката Ина Дамянова се включват активно в експресивната интериорна визия, която напомня за силата на женската красота и нежност. Аранжиментът на мебели и аксесоари на втория етаж представлява ефектно съчетание на неутрални повърхности с нежни цветни акценти. Преобладава белият цвят, внушаващ стерилност и чистота. Когато влезе клиент в клиниката, той трябва да се чувства едновременно уютно и спокойно, както и да усети полъха на модерна, иновативна и креативна атмосфера. А медицинските специалисти в клиниката да работят спокойно и уверено, обградени от професионална, но и хармонично оформена среда. Точно това усещане е постигнато в новия столичен храм на естетическото преобразяване на човешкото лице и тяло.

I място в категория

I място в категория

Приемната зала на втория етаж с нежни цветни акценти и ефектно осветление
Приемната зала на втория етаж с нежни цветни акценти и ефектно осветление