Комфорт във всяка зона

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/8896048 www.24chasa.bg
Трапезарията и камината са сърцето на жилището

Къщата е скрита в полите на Витоша, а един от нейните етажи е с изцяло нов интериор.

снимки Dash Dot Design

интериор: инж. Люба Григорова

Dash Dot Design

Площ 79 кв. м

Местоположение: София

Проектът за партерния етаж по желание на инвеститора е посветен на неокласическата визия. Следвайки това изискване, инж. Григорова разработва концепция, в която умело комбинира елементи, характерни за класическия дизайн, но вече със съвременен аранжимент. Затова естествени материали като дърво, камък, кристали са в хармония с по-модерните ярки акценти и блясък.

Оформени са добре изразени зони, подчинени на функционалността. Корпусните мебели са на фирма „Класик“, която се е вписала в интериорната идея за неутралност на цветовата гама и е изработила идеалния вариант за всяка зона. Кухнята е разработена с удобни и широки повърхности за работа, а оптималното оползотворяване на пространствата за съхранение е сред главните й достойнства. В същото време класическата визия е отлично съчетана с иновативни и функционални механизми.

Конзолният остров добавя още удобство в зоната, като предоставя освен допълнително работно пространство и място за сядане. Решен е в модерен дизайн, на чийто фон отлично изпъкват високите столове в по-класически стил и в акцентен син цвят.
Интериорът на дневната е разработен така, че да подканя към комфортна почивка. Мисията е възложена на удобни и широки дивани, мека димираща светлина, артистични детайли и „топли“ елементи, като гредите на тавана и дървения под.

Идентичността на вътрешното оформление е ярка и се асоциира с красота, лукс, практичност, премерена пищност и много уют. Важна роля има камината, която се явява обединителен център на зоните за общо ползване в дома. Балансът и хармонията са водещи при подбора на цветовете за интериора, като неутралните са избрани за задаване на основното излъчване на дома. Затова ги откриваме в стените, таваните, мебелите и няма как на техния фон да не забележим сините столове, включително край масата за хранене, или бляскавите елементи в осветителните тела и масичката за кафе, както и черните ленти на пода в антрето.

Кухнята е функционална и с много работно пространство
Кухнята е функционална и с много работно пространство

Комфорт във всяка зона

Инж. Люба Григорова
Инж. Люба Григорова

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро

Пред Темида са изправени да отговарят трите най-големи банди за телефонни измами, разбити през 2019 г.! На подсъдимата скамейка вече се пържат тарторите на ало мафията - Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица, Димитър Серафимов-Келеша от Левски и Христо Атанасов-Пожарникаря от Ветово, както и аверите им, научи "България Днес"

Изложен е в музея в Ардино, после пътува за Турция Борислав РАДОСЛАВОВ Доган нарисува първия портрет на Наим Сюлейманоглу след неговата кончина. Рисунката с лика на олимпийския шампион по вдигане на тежести е изложен в общинския музей в Ардино. В родопското градче той ще остане до края на септември