На хотел в морето (ВИДЕО)

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/9019524 www.24chasa.bg
Снимки Guardian Glass

Архитектурното студио Mano de Santo и компанията KM Zero Open Innovation Hub създадоха минималистичен плаващ хотел за пълно сливане с морето.

Punta de Mar е разработен за двама души, които имат на разположение 74 кв. м, от които 40 кв. м представляват спалня, баня и тераса, а 32 кв. м на горното ниво са зона за релакс.
Плаващият хотел е оборудван с модерни технологии, които позволяват на гостите да контролират чрез мобилно приложение осветлението, озвучаването, ароматите и нивото на безопасност.

Биодинамична система за осветяване гарантира комфорта вътре, като една от функциите е настройване според външната светлина. Основна роля за това играят стъклопакетите на Guardian Glass. Те са енергоспестяващи, шумоизолиращи, контролират навлизането на инфрачервени лъчи във  вътрешността, като през това време осигуряват идеалната морска панорама за гостите.

Стъкло с огледален ефект Guardian SunGuard® HD Silver 20 в интериора разделя зони, но и създава усещането за цялост и безкрайност. Плаващият хотел е модулна система, която се сглобява лесно и лесно може да бъде теглен на буксир. Punta de Mar се намира обичайно в Средиземно море край испанския град Дения.