Ето как саксии стават крака на бюро

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/9030322 www.24chasa.bg
Снимки dezeen

Любопитна идея за работно бюро показа студио Heatherwick в рамките на Лондонския фестивал на дизайна.

Наречено е Stem и представлява стъклен плот, подпрян на 6 дървени крака, които всъщност са саксии. Всяка от тях е с различна височина и диаметър и леки вариации на силуета. Според Томас Хедъруик те са разработени така, че да послужат за крака на всяка повърхност, която човек би могъл да припознае като работна.

Идеята дошла на автора по време на изолацията заради коронавируса, когато всички мечтаеха за късче зеленина. Но освен въздействаща визия Stem има и чудесна функционалност. Например през краката биха могли да се прекарат кабели и по този начин да останат скрити. Друг плюс е, че саксиите-крака не изискват притежаването на никакво специално оборудване, за да бъдат сглобени към желания плот.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена