Вкусни и лесни рецепти за дресинг

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/9031045 www.24chasa.bg

Универсален салатен дресинг

богато на протеини

лесно

2 порции

10 мин

за 1 порция:

382 ккал

мазнини 37,2 г

холестерол 30 мг

въглехидрати 12,2 г

фибри 0,1 г

протеини 1,8 г

необходими продукти:

85 г майонеза

85 г заквасена сметана

2 с.л. бял винен оцет или лимонов сок

2 с.л. зехтин

1 ч.л. дижонска горчица

3 стръка пресен лук на ситно

1/4 ч.ч. магданоз на ситно

начин на приготвяне:

Разбъркайте добре всички продукти. Осолете и подправете салатата.

Цитрусов дресинг с босилек

лесно

2 порции

10 мин

за 1 порция:

70 ккал

мазнини 7,3 г

фибри 0,5 г

протеини 0,2 г

въглехидрати 1,1 г

1/2 ч.ч. босилек

1/4 ч.ч. зехтин

1/4 ч.ч. портокалов сок

1 с.л. лимонов сок

1 ч.л. дижонска горчица

1/2 ч.л. печени семена от копър

1/4 ч.л. пудра захар

Сложете продуктите в блендера и пасирайте. Овкусете добре със сол и черен пипер и отново пасирайте. Подходящ за рибни салати.

Дресинг за салата „Цезар“

Богато на витамин D

лесно

2 порции

10 мин

за 1 порция:

475 ккал

мазнини 53 г

холестерол 84 мг

въглехидрати 1 г

фибри 0,2 г

протеини 3,7 г

1 яйце

1 с.л. бял винен оцет

2 с.л. дижонска горчица

1 филе от аншоа на дребно

1 счукана скилидка чесън

1/2 ч.ч. зехтин

1. Кипнете вода и прибавете яйцето с черупката. Варете 1 мин. Извадете яйцето, пракнете под студена вода, докато се охлади достатъчно.

2. Чукнете яйцето в купа. Прибавете оцета, горчицата, аншоата и чесъна. Разбъркайте добре.

Сусамов дресинг

без холестерол

лесно

2 порции

10 мин


за 1 порция:

160 ккал

мазнини 11,5 г

въглехидрати 7,9 г

фибри 0,8 г

протеини 2,8 г

60 мл соев сос

60 мл оризов оцет

1 с.л. зехтин

1 с.л. кафява захар

1 с.л. печен сусам

1 червена люта чушка без семките на ситно

1 ч.л. сусамово олио

Разбийте соевия сос, оцета, зехтина, захарта, сусама, лютата чушка и сусумово олио достатъчно добре. Дресингът е подходящ за азиатски салати.