"Ананас" и "Очи" като градски пейки

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/9045051 www.24chasa.bg
Look Up Снимки dezeen

Тези градски мебели са създадени специално за Лондонския фестивал на дизайна и бяха инсталирани в ситито. Те са част от програмата City Benches, даваща възможност на дизайнери да покажат таланта си по отношение на подобряването на уличната среда.
Разбира се, тази година в голяма степен обектите са създадени в контекста на пандемията от COVID-19 и нуждата от социална дистанция, но и за да акцентира върху духа на британската столица.

A Pineapple for London е фасетирана пейка, изработена от парчета бетон, комбинирани така, че да имитират формата на плода. За достоверност в средата има зеленина. Автори на проекта са Хю Даймънд, Арчи Кантуел и Камерън Кларк, а изработката е на RARA Workshop.

Look Up е идея на Оли Колман и представлява две структури, наподобяващи очи, на които човек може да се подпре или да седне, за да съзерцава града.
Chim Chim отдава почит на викторианската епоха в Лондон, като основата на пейката е направена от тухли, а горната част е с орнаменти, типични за града. Автор е архитектурното студио Profferlo.

Rule е пейка, проектирана от Иейн Джеймисън и Дейв Дръри, и представлява конструкция от две седалки с профил, напомнящ трон, и свързани помежду си с гред ас дължина два метра. Седалките са обърнати една към друга, за да насърчат общуването, но от разстояние.

Подобен е замисълът и на 51 ° 30'48,6 "N 0 ° 05'17,9" W на Studio Mxmxm. Прилича по-скоро на група от 4 кабини и служи за подпиране, като гравираните върху метала в горната част координати показват местоположението на нестандартната пейка.

51 ° 30'48,6
51 ° 30'48,6 "N 0 ° 05'17,9" W

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена