Въпреки COVID 19 Милано отново е център на дизайна

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/9052414 www.24chasa.bg
Снимка Moroso

Отменена през април заради пандемията от коронавируса, Миланската седмица на дизайна се завръща в близък до оригинала формат.
Milano Design City на практика е вариант на Fuorisalone, съпътстващото изложение на традиционния Международен мебелен панаир в столицата на Северна Италия, който не се състоя тази година. Новият вариант на форума се разполага в много локации на италианския град, предлагайки гъвкава и богата програма между 28 септември и 10 октомври.

По улиците на артистичния квартал „Брера“, в шоуруми, музеи и галерии се представят над 320 бранда и близо 650 дизайнери, които ще станат част от около 400 събития.
Сред тематичните акценти тази година са културата в дизайна и иновациите, редизайнът на градските пространства, устойчивостта и кръговата икономика.
Milano Design City е от особено значение за италианската индустрия на дизайна, която бе силно засегната и принудена да спре производство заради почти двумесечната карантина в Италия. Превръщайки се в жива сцена за брандове от различни мащаби и страни, тези две седмици са от изключителна важност не само за местните компании, а и за всички останали, които задават тенденциите в дизайна на интериора и градската среда.

Организаторите, сред които особено важна е ролята на общината, предлагат разнообразни формати за стотиците събития – свободно достъпни или изискващи покана, дискусии и кръгли маси на живо, кaкто и уебинари. На практика Milano Design City е продължение на създадената през юни платформа Fuorisalone Digital, която обаче се оказа недостатъчна възможност за презентация на новите колекции и идеи на дизайнерите и брандовете.

Атмосфера от миналогодишното издание на Fuorisalone
Снимка Salone del Mobile
Атмосфера от миналогодишното издание на Fuorisalone Снимка Salone del Mobile

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена