Архитектура: Огледална сграда (ВИДЕО)

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/9060501 www.24chasa.bg

В Ротердам завърши строителството на Museum Boijmans Van Beuningen, проектирано от местното архитектурно студио MVRDV.
Сградата ще е арт депо и се отличава с огледалната си фасада и градината на покрива.

Депото е "облечено" с 1664 стъклени панела, в които околната среда се отразява и помага за това сградата да се слее с нея. Според архитектите избраната форма на купа цели да намали отпечатъка на постройката върху природата.

Вътре има складови зони и такива за обществен достъп. В първите е създаден специфичен микроклимат, според нуждите на съответните арт обекти от температура и влажност.
Фокусна точка на депото е централният атриум, в който се преплитат стълбища, и през който навлиза много естествена светлина.
В градината на покрива има 75 брези и ресторант. Сградата ще бъде отворена за посетители догодина.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена