Космически кораб или тоалетна (ГАЛЕРИЯ)

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/9072161 www.24chasa.bg
Снимки PIG Design

Да създадеш интериор с идеята, че ще кара хората да престанат да се вторачват в мобилните си устройства е смел и нестандартен подход.
Приложен е от китайското студио PIG Design, което е автор на оформлението на тоалетни в търговския център Seiranri в град Ханджоу.

Те са разположени на три етажа, като всяка е с площ от 80 кв. м. Но работата на екипа е обхванала още 1450 кв. м общи площи, като проходи и зони край ескалатори. Зелено, бяло и лилаво са цветовете, избрани от PIG Design, а дизайнът целенасочено е с космически привкус.

За внушението допринасят формите, наличието на множество метални компоненти, включително стилизирани фигури, както и умело разположеното осветление. Сред любопитните дизайнерски хрумвания са лампи, които имитират закачени рула тоалетна хартия.
През 2015 година в Китай стартира програма, наричана "тоалетна революция" - за увеличение на броя на обществените тоалетни, особено в селски и туристически региони. Оттогава според статистиката са построени десетки хиляди нови, а съществуващи са били ремонтирани.

Космически кораб или тоалетна (ГАЛЕРИЯ)

Космически кораб или тоалетна (ГАЛЕРИЯ)

Космически кораб или тоалетна (ГАЛЕРИЯ)