Космически кораб или тоалетна (ГАЛЕРИЯ)

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/9072161 www.24chasa.bg
Снимки PIG Design

Да създадеш интериор с идеята, че ще кара хората да престанат да се вторачват в мобилните си устройства е смел и нестандартен подход.
Приложен е от китайското студио PIG Design, което е автор на оформлението на тоалетни в търговския център Seiranri в град Ханджоу.

Те са разположени на три етажа, като всяка е с площ от 80 кв. м. Но работата на екипа е обхванала още 1450 кв. м общи площи, като проходи и зони край ескалатори. Зелено, бяло и лилаво са цветовете, избрани от PIG Design, а дизайнът целенасочено е с космически привкус.

За внушението допринасят формите, наличието на множество метални компоненти, включително стилизирани фигури, както и умело разположеното осветление. Сред любопитните дизайнерски хрумвания са лампи, които имитират закачени рула тоалетна хартия.
През 2015 година в Китай стартира програма, наричана "тоалетна революция" - за увеличение на броя на обществените тоалетни, особено в селски и туристически региони. Оттогава според статистиката са построени десетки хиляди нови, а съществуващи са били ремонтирани.

Космически кораб или тоалетна (ГАЛЕРИЯ)

Космически кораб или тоалетна (ГАЛЕРИЯ)

Космически кораб или тоалетна (ГАЛЕРИЯ)

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена