11 предимства на първата термопомпа без фреон на Vaillant

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/9086103 www.24chasa.bg

Немският технологичен гигант Vaillant представя вече и на българския пазар най-новото поколение термопомпи въздух/вода.
След сериозни инвестиции в развойни дейности в края на 2019 година компанията започна серийното производство на най-новото поколение въздух/вода по технологията „моноблок“ – модела aroTHERM PLUS. А от октомври 2020 г. представителят за България фирма „Газкомфорт“ започва да предлага най-новите термопоми и на българския пазар.

Ето някои от предимствата, които правят този модел предпочитан.

* За първи път се използва естествен хладилен агент R290, познат като пропан. Съгласно протокола от Киото след 2021 г. в бита трябва да се използват хладилни агенти с GWP, по-малък от 500, а пропанът има GWP = 3, което е значително под нормата, определена от протокола от Киото. Така термопомпите на Vaillant модел aroTHERM PLUS са първите, които отговарят на изискванията за опазване на околната среда.

11 предимства на първата термопомпа 
без фреон на Vaillant

* Тези термопомпи имат висока ефективност заради коефициента на преобразуване на консумираната електрическа енергия в топлинна COP – 5,4.

* Новият модел има възможност да загрява водата до 75 °С и така вече са подходящи и за серпентинни бойлери за битова гореща вода.

* Най-тихата термопомпа на пазара в Европа. Благодарение на специалната геометрия на вентилатора е постигнато невероятно ниско ниво на шума – от 46 dB(A) – при отстояние 0 м, до 28 dB(A) – при отстояние 3 м. И до 18 dB(A) – при нощен режим на работа, което всъщност е нивото на шум, което издава човек при издишване през носа.

* Бърз монтаж, може да се извърши само за един ден при налична отоплителна инсталация.

* Дълъг живот заради висококачествени ротационн и скролкомпресори

* Специална конструкция на топлообменника – гарантира невъзможно смесването между хладилния агент и водата от отоплителната инсталация

* Съвместимост с всички останали системи на Vaillant – соларни, газови и електрически.

* Възможност за отопление на жилища от 40 до 200 кв.м.

* Управление и от мобилен телефон чрез терморегулатора SensoCOMFORT 720.

* Гарантиран 24-часов сервиз „Газкомфорт България“.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена