Прибори за социална дистанция

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/9108630 www.24chasa.bg
Снимки dezeen

Хърватското студио Boir проектира концептуалната колекция от прибори за хранене по време на пандемията от коронавирус, наречена The New Normal. Предназначението им е да гарантират социалната дистанция - на лицата и на ръцете, на двама души.

За изработката са използвани камък и стомана, а сред обектите са панер за хляб, дълги лъжици, плоча за сирене, поставка за суши и чиния. Всички са с минималистичен дизайн.
Панерът прилича на част от тръба и е с разделител по средата, а лъжиците са с достатъчно дълги дръжки, за да няма навеждане на главите напред при хранене.

Акцентът в плочата за сирене не е в самата нея, а в пинсетите, с които то да се консумира. Стоманената плочка за суши пък е разделена на две с камък, приличащ на скала, а чинията за двама е кръгла и също има камък по средата, напомнящ планина.
С дизайна на приборите си Боир Зидар и Влатка Лесковар-Зидар се надяват да съживят традиционни ритуали за хранене и да превърнат трапезата в театър на сетивата.

Плато за сирене
Плато за сирене

Плоча за суши
Плоча за суши

Чиния за двама
Чиния за двама

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена