Магнитни линии

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/9211966 www.24chasa.bg
Nieiee Dmytro Aranchii Architects

Това е последният магазин на верига бензиностанции KLO в Украйна и първият, в който попадат всички, които се движат с автомобили от летището към столицата Киев.
Проектът е на Dmytro Aranchii Architects и целенасочено е с изключително запомнящ се интериор, защото според маркетинговата стратегия на компанията това определено ще се запечата в паметта на посетителите и ще повиши информираността за компанията.

Студиото е нарекло проекта си Магнитни линии заради концепцията за спускащи се от тавана ленти, наподобяващи тези на магнитите, както и заради решението тези ленти да придържат няколко висящи във въздуха "сталактити", които всъщност са щандове.

Основният изкуствен светлинен източник са лампи, представляващи кръгове на тавана, от които водят началото си "магнитните линии". Те са от дърво и затова атмосферата в магазина на самообслужване приветства с усещане за топлина. Модерните стилови елементи се комбинират отлично с него, за да създадат ефектен интериор, включително благодарение на умело разположеното осветление.

Магнитни линии

Магнитни линии

Магнитни линии

Магнитни линии

Магнитни линии

Магнитни линии