7 начина да се отървем от миризми

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/9213369 www.24chasa.bg
Снимка pexels

Работещият абсорбатор невинаги гарантира, че миризмите от готвенето ще бъдат елиминирани напълно. Проветряването е чудесна идея, но понякога и това помага. Да не говорим, че хладилникът и домашният текстил също може да бъдат просмукани от различни миризми. Ето 7 начина да се отървем от тях.

* Може да сложите до котлона купа с оцет. Оцетната киселина ще неутрализира голяма част от ароматите, съдържащи се в парите.
* Ако има остатъчна миризма след готвенето, сложете на котлона да кипне съд, в който има 3 супени лъжици оцет и литър вода. Може да оставите купата да престои през нощта, защото дори студена също ще помогне.
* Етеричните масла от цитруси вършат отлична работа. Добавете няколко капки в шише с пулверизатор и напръскайте помещението.
* Може да се справите с проблема с миризмите и ако включите абсорбатора, докато на котлона има кипяща вода с няколко резенчета лимон.

* Содата за хляб също изтегля миризми. Затова ако се появи нещо подобно в хладилника, може да поставите вътре малка чинийка със сода.
* Ако килимът е поел неприятна миризма, наръсете мястото с канела и сода и оставете така за 5-7 минути. След това почистете с прахосмукачка.
* Тапицерията на меката мебел може да се обработи по същия начин или с поръсване с ванилия на прах, а после да се мине с прахосмукачката.