QLED телевизорите – в домовете ни влиза изживяване от бъдещето

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/9228867 www.24chasa.bg

Няма спор, че Samsung е сред водещите световни производители на телевизори с LED/LCD технология. Новаторският дух на компанията е причина за появата и на HDR - технология за изображения с висок динамичен обхват. Най-новата и най-значима стъпка към постигането на яркост, оптимален контраст и отлична HDR производителност е QLED технологията. Чрез QLED технологията може да се постигне 100% обем на цветовете при тяхното възпроизвеждане.

Какво e QLED?

QLED е съкращение от Quantum Dot LED и Samsung въвежда именно Quantum Dot филтъра, който създава изображения с до 90% по-добра цветност и по-висока HDR производителност, отколкото при предходните технологии. Така се появява ново поколение телевизори с несравнимо по-добро качество на картината и още куп предимства.

Серията QLED телевизори на Samsung предлага модели за всеки. Тази от 2020 година съчетава чудесно потребителско изживяване и възможности за интегриране в „умния дом“.

Флагманският QLED 8K телевизор Q950TS на Samsung е първият, който комбинира впечатляваща, ултратънка форма, първокласно качество на картината и невероятен съраунд звук. Благодарение на зашеметяващата резолюция, телевизорите от гамата QLED 8K имат суперкачество на картината.

Мощният интелект на процесора и функцията AI Upscaling в трите 8K модела създава безупречни текстури, реалистични очертания и съвсем реалистична картина. А вградените говорители създават усещането, че сме в центъра на събитията. При страничен шум телевизорът усилва звука при диалозите и не губим нищо от любимия сериал или предаване.

Едно от удивителните предимства е, че един от 8К моделите практически елиминира рамката около екрана. Когато гледаме от разстояние 3-4 метра, благодарение на Infinity Screen, тя сякаш изчезва. Освен това, можем да гледаме от всяко място на помещението, без да се променя качеството.

Дизайнът е изчистен и прецизиран, така че създава усещането за нещо повече от обичаен телевизор. Може да се монтират плътно до стената или да придобият удивителен силует, ако са на поставка.

В гамата на 4К телевизорите на Samsung също има екстри, които ще задоволят и най-взискателните потребители. Мощният процесор оптимизира качеството на картината до отлично. Това става благодарение на AI мащабирането, което намалява шума в изображението, възстановява загубени детайли и дефинира очертанията на обектите и текста. Технологията за адаптивна картина позволява, независимо дали в стаята е светло или тъмно, образът да е възможно най-добър. Картината обаче далеч не е всичко - благодарение на технологията OTS+ (Object Tracking Sound+) звукът следва движението на обекта по екрана. Чрез вградените в QLED телевизорите високоговорители звукът е още по реалистичен и допринася за „триизмерно“ звуково изживяване.

Телевизорите могат да бъдат монтирани плътно до стената за безупречен вид с единствения почти невидим кабел, който ги свързва с всичките външни устройства.

Както при серията 8К, така и при 4К, офисът може да се пренесе в дома. иновативнияДистанционният достъп позволява да се сподели безжично дисплеят на компютъра на телевизионния екран. Може дори да се включи отдалечено офисен компютър за достъп до файлове и документи, като се използва Microsoft Office 365.

И понеже животът не е само работа, QLED телевизорите на Samsung предлагат истинско изживяване и за геймърите без нужда от допълнителни настройки – независимо дали изберете 8К или 4К. Почти напълно са редуцирани ореолът и размазването при бързодвижещи се сцени в играта. Има ясна картина и кристален звук.

Новите телевизори на Samsung превръщат в реалност това, което доскоро бе изживяване от бъдещето. Новата QLED технология изчиства картината до такива детайли, че изглежда изумително реалистично. В комбинация с всички други екстри като звук, адаптивност, дизайн и възможности за смарт решения, QLED телевизорите променят коренно разбирането ни телевизия.

Повече за QLED телевизорите на Samsung можете да намерите тук.