KAI Group Проекти „Направено с наши плочки“

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/9254310 www.24chasa.bg

KAI Group е добре познат български производител на керамични плочки и гранитогрес, с впечатляващо портфолио от серии с различни размери, дизайн и технологии.

От 2015 г. групата е собственост на най-големия производител на настилки в световен мащаб – Mohawk industries, който притежава брандове като Marazzi, Ragno, Kerama Marazzi и др. Част от групата са и добре познатите на нашите пазари брандове KAI, както и по-новият – Ceramica Fiore, под който са създадени широка гама колекции в различен стил и размери и с модерен италиански дизайн.

Днес ви представяме един вдъхновяващо стилен интериор, пресъздаден с продуктите на Ceramica Fiore в един от най-добрите спа комплекси в България – „Белчински извор“, с. Белчин. Проектът спечели 1-во място в категорията „Хотел“ на годишните награди за интериорен дизайн в България – DIBLA DESIGN AWARDS 2019.

Луксозната обстановка и съвременен интериор, усещането за домашен уют и топлина заедно с изчистени линии и строга функционалност на пространствата, балансирана с естествените материали, идеално се допълват от присъствието на няколко серии от последните колекции WOOD от Ceramica Fiore – гранитогреси в размери 20.4х120.4 cm.

Естествените цветове и реалистичният релеф на плочките са чудесен избор, сериите се вписват прекрасно в цялостната концепция на комплекса – място с неповторим облик и характерни дизайнерски елементи, където функция и дизайн се сливат в едно цяло.

Днес гранитогресите с дървесна визия се предлагат в толкова много цветове, дизайни и повърхности, че вероятно няма продукт, който да не съответства на почти всяка дизайнерска идея в интериора и екстериора.

Съчетанието на топлите дървесни нюанси на серия ТУРИЯ с красивите шарки на декор ШЕВРОН внасят топлината и спокойствието, характерни за дървото, но с издръжливостта на гранитогреса.

Използвани са за оформяне на пространствата в ресторанта и заседателните зали на модерния спа комплекс, плочките от серия Шеврон придават уникален и неповторим характер. Семплата елегантност и изчистените линии създават красива шарка по пода. Класическият стил на двете серии подчертава еклектиката на уютния ресторант и засилва въздействието на модерните мебели. Свежата растителност внася необходимото цветово разнообразие.

В прекрасния спа комплекс е използвана серия СЕГУРА – в меки и приглушени цветове – бежово, кафяво и светло-сиво, които внасят така необходимия ни днес релакс и сливане с природата. Декоративните елементи и изборът на цветове придават индивидуалност на пространството. Усещането е за хармония със света и със себе си.

Повече информация за нашите последни колекции може да намерите на:

www.kai.bg и www.ceramica-fiore.com