Как да имаме украса, ако у дома играе палаво коте

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/9364912 www.24chasa.bg
Снимка pexels

Посрещането на 2021 година ще е в по-тесен кръг заради пандемията, но разбира се, дори да сме в малка компания и да посрещаме по-малко гости, трябва да си създадем приятна атмосфера.
И ако досега сте се въздържали от пищната украса заради палавото коте вкъщи, не се тревожете - празничният декор пак е възможен. Ето как:

* Купете от магазин за цветя свежи елхови клонки. У дома ги превърнете във венец, декорация за масата или във висяща украса край полилея.
* Превърнете масата в център на новогодишната нощ. Може да го направите освен чрез споменатите клонки, също с помощта на широк и(или) дълбок стъклен съд. В него поставете мини клонки, лампички, шишарки, играчки за елха.
* Направете си мини елхичка от шишарки и ги боядисайте в златно или сребърно. Малка звездичка на върха ще впечатли гостите. Трябват ви пистолет за топъл силикон и малко фантазия и време.

Постарайте се почти нищо от украсата да не виси на лесно достъпно за котето място, да не се движи при всеки полъх, да не издава странни звуци.
Ако все пак държите на елхата и сте готови да приемете, че тя ще бъде атакувана от домашния любимец, то поставете играчки, които не са от стъкло. Така хем няма да се ядосвате за счупеното, хем ще е сигурно, че няма да има порязани.