Домашни хитрини: 4 начина да се избавим от неприятни миризми

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/9400128 www.24chasa.bg
снимка pexels

Препаратите, които купуваме от магазина, съдържат достатъчно химически вещества, за да имаме повод да се замислим за влиянието им върху нас. И със сигурност е по-разумно да ги заместим с естествени, ако има такава възможност. Ето как да го направим по отношение на неприятните миризми.

* Освежител за въздуха можем да си направим, като смесим 20 капки масло от евкалипт, 0,5 чаша чиста вода, 4 чаени лъжички водка. Разбъркваме добре и прехвърляме в бутилка с пулверизатор. Всяко пръскане във въздуха освежава помещението. Не забравяйте всеки път преди употреба да разклащате бутилката, защото в покой маслото остава на дъното.
* Ако в дома се отглежда подрастващ домашен любимец, е напълно възможно да има миризма на пишкано. И това се отнася и за тоалетната на котката. Най-добрият начин за неутрализиране на миризмата на амоняк е поставянето на резенчета лимон до мястото.

* Създаването на приятен аромат на уют в дома е лесно - трябват смляна канела, смлян карамфил, лимонови кори, кори от зелена ябълка, вода. Съотношението е въпрос на вкус. Оставете водата да кипне в дълбок съд и добавете съставките. Получената смес изсипете в буркан и го оставете отворен. За подновяване на действието, загрявайте течността в микровълновата.
* За да неутрализирате неприятната миризма в хладилника, трябва да напоите обилно чисто парче плат със сок от лимон и да изтъркате с него вътрешността, включителон рафтовете. Няма нужда да изплаквате.