$88 млн. за имение, в което са живели Мерилин Монро, Тони Къртис и Шер (ВИДЕО)

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/9424050 www.24chasa.bg

Невероятно имение в района Холмби Хилс на Лос Анджелис, в което са живели куп звезди, бе продадено за 88 милиона долара.

Owlwood mansion е с площ от 1115 кв. м и се шири в имот, разпростиращ се на 13,34 кв. км. Къщата е в класически тоскански стил и е завършена през 1936 година по проект на арх. Робърт Д. Фаркуар за семейството на Флоранс и Чарлз Куин. Земята, върху, която е построена, е наследена от Флоранс от предишния й съпруг Артър Летс. Когато имотът е завършен, се оказва един от първите луксозни в района и е оценен на 150 000 долара.

Съоснователят на 20th Century Fox Джозеф Шенк, който е роден в Русия, е следващият собственик след Куин. По това време 21-годишната Мерилин Монро вече е популярна и завърта романс с Шенк, заради който известно време живее в къщата за гости, въпреки, че стопанинът е женен.
Шенк продава къщата на актьора Тони Къртис, а по време на едно от многото партита там, в нея се влюбва Шер. Тя я купува след смъртта на Къртис през 2010 година, но малко след това я продава на Гази Айта, плейбой и агент по недвижими имоти от Монако. Следващият собственик е семейството на основателя на Ameriquest Ролънд Арнал, което добавя още земя към парцела до сегашната му площ, и нарича имота Owlwood заради многото бухали в района. През 2017-а го обявява за продажба за 180 милиона долара.

9 спални и 10 бани в основната резиденция, огромни дневни пространства, стаи за почивка, тенис корт, камини, пищни градини с цветя и плодни дръвчета, басейн са сред удобствата в Owlwood. В интериора са запазени елементи, типични за тосканския стил от началото на миналия век, като дъбови облицовки и резбовани корнизи.
Заради високата цена обаче имотът остава непродаден повече от три години и затова сумата е свалена, а сделката осъществена неотдавна за 88 милиона долара.
кадри TopTenRealEstateDeals