Първият хотел в Космоса трябва да отвори през 2027 г. (ВИДЕО)

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/9573963 www.24chasa.bg
снимки Orbital Assembly Corporation

Амбициозният план е на базираната в Калифорния стартъп компания Orbital assembly corporation, която възнамерява да започне строителството през 2025 година. Според разпространените данни в космическия хотел ще могат да пребивават до 400 души, ще има ресторанти, кино, спа център.

Voyager station ще представлява пръстен с диаметър 200 м и широчина 20 м, който ще се върти и ще разполага с изкуствена гравитация, равняваща се на тази на Луната. Благодарение на това гостите ще могат да използват дори обикновени душове за къпане. От всеки жилищен модул ще може да се излиза в открития Космос.

Първият етап предвижда построяването на прототип на станцията-хотел с диаметър 61 м, като това ще стане в робот, създаден и патентован от корпорацията. Изграждането ще се направи в орбита на височина 500 - 550 км над Земята. Този прототип ще бе използван за изпитателна площадка за всички теории, върху чиите стъпва проектът. Ако всичко е наред, ще се пристъпи и към изграждането на Voyager, за да може през 2027-а първите гости да се настанят.

Един от най-големите разходи ще е доставянето на частите на станцията в орбита, защото към момента изнасянето на килограм товар с ракетата-носител Falcon 9 струва 2000 долара. Надеждата е, че ако в операцията се включи Starship, стойността значително ще падне. Проектната маса на станцията-хотел е 2500 тона.

Първият хотел в Космоса трябва
да отвори през 2027 г. (ВИДЕО)