Необходими продукти:
2 ч.ч. брашно
1/2 с.л. бакпулвер
ванилия
2 с.л. кафява захар
щипка сол
1 яйце
240 мл прясно мляко
120 мл кисело мляко
1 с.л. олио
20 г масло за пържене
2 ябълки на кръгчета
Начин на приготвяне:
1 В голяма купа смесете всички сухи съставки. Отделно разбийте яйцата с киселото, прясното мляко и олиото.
2 Към яйчената смес прибавете сухите съставки и разбъркайте до гладкост.
3 Загрейте на средна температура тиган с незалепващо покритие, намажете го с масло и с малък черпак сипете част от палачинковата смес. В средата сложете кръгче ябълка. Изпържете палачинките от двете страни и сервирайте топли.
Ако към тестото добавите 1 с.л. какао, ще получите чудесни шоколадови палачинки.