9 идеи за лесно и евтино освежаване на вилата

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/9693758 www.24chasa.bg

Бюджетният ремонт на селската къща е напълно зависим от нейните собственици. И не е необходимо да имате много пари, за да приведете сградата и градината в приличен вид.

За да трансформирате селска къща, не е нужно да инвестирате страхотни суми: достатъчно е въображение и любов към творчеството и работата.

Предлагаме ви съвети за това как да освежите вилата си евтино.

Общо почистване 

След зимата селската къща трябва да бъде инспектирана от тавана до мазето. Ако се е появил мухъл трябва да се премахне. Изсушете сградата, като отворите прозорците и вратите.

По време на сушенето си струва да се отървете от боклука и прахоляка. За да почистите бързо стаята, трябва да следвате строга последователност: първо метла (прахосмукачка), след това влажна кърпа.

Трябва да обиколите всички ъгли и тавана, като премахнете праха и паяжините, след което да дезинфекцирате повърхностите. Най-бюджетният начин е да се използва оцетна киселина.

Боядисайте фасадата 

Благодарение на външната декорация, селската къща ще придобие свеж вид и ще изглежда по-спретнато и привлекателно.

Най-рентабилният начин е боядисването на фасадата. За да преобразите дома си, трябва да използвате специална външна боя, валяк или четка. За бързо и икономично боядисване можете да използвате пистолет за пръскане: дори най-простото устройство ви позволява да получите отличен ефект. Ако трябва да подновите затъмненото дърво, ще ви трябват хлорни избелващи съединения.

9 идеи за лесно и евтино освежаване на вилата

Други начини за довършване на фасадата:

* Изолация. Екологичен и надежден материал. С покриването, което отнема само няколко дни, е лесно да се справите сами.

* Сайдинг. Това е изкуствен аналог на вече боядисано дърво. Относително евтин е и издръжлив.

* Декоративна мазилка. Евтин начин за облицовка на къща от газобетонни блокове.

Какво още може да направите за пълното освежаване на вилата вижте тук