12 градински пътеки

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/9696085 www.24chasa.bg

Какви пътеки да прокарам в градината? За да отговорите на този въпрос, струва си да вземете решение за общия стил на имота. В крайна сметка пътеките трябва да са съобразени със стила и естеството на ландшафтния проект.

По тях може да се прецени какъв декоративен ефект собственикът иска да постигне в градината. Много е важно техният дизайн да се свърже с околната среда - лехи, предна градина, къща и други елементи - тогава всяка пътека ще бъде подходяща и ще допълни предвиденото изображение. Материал, цвят, форма, ширина - всичко влияе на възприятието. Например, конкретна пътека без настилка изобщо не е подходяща за елегантна френска градина, но в минималистичния стил ще се впише много добре.

СЪВЕТ

Основните пътеки, които се използват всеки ден, трябва да бъдат най-малко 1,2 метра широки, вторичните - около метър, но не по-малко (при липса на резки завои, включително прави ъгли).

По-добре е да направите предните пътеки, като се съобразите с това, че 3-4 души ще се опитат да влязат в къщата наведнъж.
Нека да разгледаме как различните пътеки се съчетават със стиловете на градинския пейзаж.

1. Вписана в пейзажа 

Пътеката от павета е идеална за английска пейзажна градина с рокарии и алпинеуми. Тя перфектно оформя моравата, изглежда добре както в сянка на големи дървета, така и на светлина.

Естествената настилка на пътеката, без да привлича ненужно внимание, ви позволява да се съсредоточите върху красотата на околните растения, а нейните гладки, естествени очертания органично се вписват в пейзажа.

2. Геометричен модел 

Той подчертава необичайната форма на пътеката. Създаден е чрез комбиниране на тротоарни плочки с различни цветове.

Тази опция е подходяща за модерна градина, където насажденията са подредени в строг геометричен ред, а дизайнът е доста лаконичен.

Какви са останалите 10 пътеки вижте тук