Как да направите градина, подходяща за кучета

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/9707509 www.24chasa.bg

Важно е да изберете правилните растения и да поставите ограда

Градинарството е любимо занимание на много от нас. Отгледаните плодове, зеленчуци и билки не само имат страхотен вкус, но и могат да спестят пари. Освен това няма нищо по-добро от хапване на нещо, което сте култивирали сами. Още по-добре е, когато успеете да споделите това хоби с четириногия си приятел. Но как да направите градина, подходяща за кучета?

След като прочетете нашите съвети, не бързайте да започвате засаждането. Може би не е никак лоша идея преди да добавяте някое от тези ядливи растения към диетата на вашето куче, да проведете разговор с ветеринарен лекар, тъй като хранителните нужди се различават при всеки домашен любимец.

Какви култури са подходящи 

Специалистите предлагат следните ядливи растения, които да засадите в градината си - всички те са с високо съдържание на антиоксиданти и безопасни за консумация от кучета:

* Зелен фасул: накълцан, на пара или суров, всички видове са подходящи за ядене от кучета, стига да не са приготвени с други съставки, например сол.

* Горски плодове: боровинки, къпини, малини, ягоди - всички са безопасни в малки количества.

* Ечемични треви: трябва да се ядат само в малки количества.

Ако искате да отглеждате нещо, което не е в този списък, уверете се, че растението не е токсично за кучета. Лукът и листата на доматените растения, например, са точно такива и не трябва да се отглеждат в задния ви двор, ако не можете да сте сигурни, че кучето ви няма да получи достъп до тях и да ги изяде.

Кои билки може да отглеждате и да добавяте в храната и на кучето вижте тук.