Великолепното шоу на телевизора

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/9714136 www.24chasa.bg

С Neo QLED технологията на Samsung вече всичко е възможно, дори да идеш на кино вкъщи

Обикновено при съчетаването на шоу и телевизор всеки си представя забавно предаване, което може да гледа на малкия екран. Но се оказва, че самият телевизор може да предложи шоу, при това великолепно. А той – телевизорът – играе главната роля в представлението.

Това се отнася с пълна сила за устройствата с Neo QLED технология на Samsung. Това са сериите QN85, QN90, QN95 (Neo QLED 4K) и QN800, QN900 (Neo QLED 8K). Те накратко могат да бъдат описани така: завладяващо изживяване, безкраен екран, невероятно тънък панел, модерен дизайн, кино на открито. Абе всичко, от което има нужда потребителят, събрано в едно.

Всичко започва с технологията

Neo QLED предлага иновация със съвсем ново ниво на качеството на картината, на цветовете и контраста. И телевизорът е с оптимална картина, независимо от съдържанието и условията на външната среда. QLED използва различен източник на светлина и заменя традиционната леща на LED модула с микрослой. А той позволява по-прецизно управление на светлината в по-малък обем. Neo QLED използва мощен квантов процесор и контролира всеки образ до съвършенство. Към това се добавя изкуствен интелект с 16 невронни мрежи или системи, докато предишното поколение телевизори разполагаше с една невронна мрежа за всички процеси.

Това предотвратява ненужно разсейване на погледа и позволява на зрителите да се насладят на съдържанието, което е предназначено да бъде видяно. Neo QLED прави тъмните области по-наситено тъмни, а светлите - по-ярки и така се постига по-прецизно и завладяващо HDR изживяване. А качеството на картината може да се оптимизира до 4K и 8K, независимо от качеството на оригиналното съдържание.

Дизайнът

Почти липсващата рамка предлага още по-въздействащо потребителско изживяване. Интегрираната в Neo QLED нова система за управление на кабелите, която се прикрепя към гърба на телевизора, прави инсталирането по-лесно и ги прави почти невидими.

Звук и светлина

Чрез системата за проследяване на движението на обектите на екрана и тази, която анализира физическите особености на помещението и адаптира звука, „шоуто“ на телевизора става завладяващо. Помислено е и за хората с увреден слух или зрение, като чрез нови функции им се предлага потребителско изживяване според техните нужди. До 2022 г. Samsung се ангажира да разшири функцията си за гласови справочници, която предоставя аудио насоки за хора с увреждания.

За учене или работа

Новата гама Neo QLED телевизори на Samsung позволява пълноценното им използване за учене или работа. Дава се възможност на потребителите да използват телефона си за още по-висококачествени видеоразговори с до 32 участници – независимо от операционна система, която използват. Може да се водят разговори и директно чрез свързана чрез USB камера. А умните технологии правят така, че чрез автоматично приближаване и отдалечаване говорещият винаги да е на правилното място в картината и на фокус.

Чрез възможността за свързване на компютър с телевизора се открива опция за работа или учене от вкъщи, директно през телевизионния екран. Потребителите се възползват от високото качество на Neo QLED дисплея, а чрез мишката и клавиатурата могат, например, да редактират файлове.

Шоу и за геймърите

Чрез две нови ексклузивни характеристики геймърите също получават своето шоу от телевизорите на Samsung. Защото имат възможност да играят на екран със съотношение 21:9 и с ултрашироки размери – 32:9, за да не изпускат нито един момент от играта. Друга система помага за анализ на критичните аспекти по време на игра и съответната адаптация, независимо дали става въпрос за промяна в съотношението в размерите на визуалното поле, забавяне в опресняването на екрана или свързване на слушалки.

Яко е да си еко

Samsung безспорно следва постоянна политика за намаляване на въглеродните емисии и подобряване на енергийната ефективност. Поради това компанията се стреми да намали консумацията на енергия и да използва повече рециклирани материали в цялата си телевизионна гама.

Samsung внедрява дизайна на еко опаковка при телевизорите и в серията за 2021 г., с което може да се даде нов живот на 200 000 тона кутии всяка година. Чрез минимизиране на текстови и графични изображения се елиминира използването на мастило на маслена основа за цветния печат, което спомага за допълнително намаляване на отпадъците.

Към това идва и дистанционно управление, което се захранва със светлина, или USB - първа по рода си иновация. Това ще помогне за предотвратяване на отпадъци от 99 милиона батерии за 7 години.

В заключение може да се каже, че Samsung разработи Neo QLED, за да подобри изживяването при гледането на телевизия, независимо от съдържанието. А всъщност компанията сътвори шоу, на което може напълно да се отдадете. Кое точно „шоу“ ще гледате зависи от вас.