Конкурс "Къща на годината" - категория "Малкото жилище 2020"

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/9827108 www.24chasa.bg
ЯНУАРИ - "С фонтан в прозореца"

В годината, в която списание "Идеален дом" навършва 25 години, представяме проектите, участващи в традиционния ни конкурс "Къща на годината". За 25-и път ще отличим най-добрите, благодарение на професионално жури.

В конкурса участват 40 проекта, разделени на 5 категории: "Апартаменти", "Еднофамилни къщи", "Малкото жилище", "Обществен интериор", "Студентски проект".
Ето кои са 4-те номинации в категория "Малкото жилище".

ЯНУАРИ - "С фонтан в прозореца"

Интериорът на Лети Благоева е за жилище на партер с площ от 67 квадратни метра, чието голямо предимство е неголямото външно пространство пред него. Екипът на младата дизайнерка е изработил почти цялото обзавеждане, както и повечето архитектурни елементи.

ФЕВРУАРИ - "Музика на последния етаж"
Апартаментът е в най-високата част на нова сграда с модерна фасада, а площта му от 53 квадратни метра е изисквала гъвкаво интериорно решение. То е разработено и реализирано успешно от Даниела Лазарова, за да може младото семейство с артистистични интереси да получи жилищна среда с максимум комфорт, модерна визия, както и място за пиано.

ЮНИ/ЮЛИ - "Пълен комфорт в минимезонета"
Тази смела реализация е на "Владимиров и Гюнелиев архитекти" и е за жилище с площ от едва 38 квадратни метра и със светла височина на 3,50/4,15 метра, разположено на партера на жилищна сграда със самостоятелен вход. "Тайната" на архитектурния подход тук е в рационалното усвояване на обема, получен благодарение на голямата височина на тавана. Оформено е второ ниво и по този начин е създаден мезонет на три етажа.

АВГУСТ - "С цвят на мента и поглед към парка"
Малкият апартамент с площ 55 квадратни метра е в тухлена кооперация, построена в средата на миналия век, а младите му обитатели са пожелали той да се превърне в красиво място с по-спокойна стилистика. Авторката на интериора Десислава Иванова от студио AULY е постигнала желанието на собствениците, като е заложила на цвета на ментата като основен за концепцията.