Конкурс "Къща на годината" - категория "Еднофамилни къщи 2020"

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/9827121 www.24chasa.bg
МАЙ/ЮНИ - "Камък и лиственица в къщата на склона"

В годината, в която списание "Идеален дом" навършва 25 години, представяме проектите, участващи в традиционния ни конкурс "Къща на годината". За 25-и път ще отличим най-добрите, благодарение на професионално жури.

В конкурса участват 40 проекта, разделени на 5 категории: "Апартаменти", "Еднофамилни къщи", "Малкото жилище", "Обществен интериор", "Студентски проект".
Ето кои са 3-те номинации в категория "Еднофамилни къщи".

МАЙ/ЮНИ - "Камък и лиственица в къщата на склона"

Тази семейна къща с площ 500 квадратни метра, наречена символично ММ, е осъществената мечта на обитателите, които предпочитат живот близо до природата. Постигат я благодарение на студио Archabits, зад което стоят арх. Бистра Попова и арх. Анастас Варчев, автори на цялостния проект - архитектура, ландшафт и интериор.

АВГУСТ - "Дом за щастливи обитатели в полето"

Къщата с площ 300 квадратни метра изниква сред нивите почти сюрреалистично. Така и изглежда - като странна красива птица на фона на обичайните постройки, накацали наоколо. Автор и на интериорния, и на архитектурния проект е арх. Атанас Динев от "АТА Арх" ООД, който за съжаление ни напусна внезапно през март.

НОЕМВРИ/ДЕКЕМВРИ - "Безпределност отвън и вътре в морската къща"

Автор на интериора на този дом с площ 450 квадратни метра е Румяна Кирова, като при реализацията му основополагаща е била връзката вън-вътре. С този подход проектът е илюстрирал новата философия на живот чрез вписване в околната среда.